Nieuwe mail-app Morning Mail is speels, simpel en snel

5 reacties

Hop, alweer een nieuwe mail-app voor iOS genaamd Morning Mail. Deze richt zich niet op power users en heeft geen filters, vip-contacten of snooze-functie, maar wel een snelle interface voor het sorteren van e-mail. Gericht op gematigde e-mail-gebruikers.

Morning Mail gebruikt hetzelfde principe als Tinder. De app weergeeft nieuwe mail als veegbare kaart. Verwijderen is naar rechts, archiveren naar links en een e-mail als gelezen markeren is naar onder vegen.

De app is compatibel met Gmail, Google Apps, iCloud en Yahoo. Standaard is er ondersteuning voor één e-mail account, maar extra accounts kunnen voor 99 cent in de app aangeschaft worden. Wil je niet betalen? Na een share op sociale media kunnen ook extra accounts toegevoegd worden.

mrning-001
Klik/tap voor groter.

Naast de kaarten-interface is Morning Mail een eenvoudige, maar complete mail-app met vrolijke vormgeving. De navigatiebalk aan de onderkant van het scherm biedt toegang tot bekende schermen: een inbox die gesorteerd is op “vandaag”, “gisteren”, “deze week” en “deze maand “. Daarnaast is er direct toegang tot bekende mappen zoals archief, verzonden berichten, en de prullenbak. Een e-mail opstellen kan met tekst, basic opmaak en foto’s. Andere bijlagen worden wel weergeven, maar kunnen niet verzonden worden.

mrning-002
Inbox, bericht met bijlage en bericht opstellen (klik/tap voor groter).

Morning Mail is geen concurrentie voor uitgebreide apps als Airmail, Outlook of Spark, maar biedt lichte tot gematigde gebruikers van e-mail een frisse blik op hun inbox. De app is gratis te downloaden in de App Store (iOS 8 of nieuwer vereist).

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  MEEUW

  Ik snap niet dat er duizenden mail apps zijn.Elke keer zogenaamd vernieuwend, maar blijft uiteindelijk e-mail.
  Er word enorm in geïnvesteerd.

  Maar mijn spam box is overloaded en ben elke dag 50 spam berichten eruit aan vissen.
  Mails komen niet aan of worden niet gezien, kost de wereld aardig wat geld.

  Why word daar niet eens wat op bedacht of goeds voor gemaakt.

  Laten we in de cloud gaan werken.
  Waarom kan elk verzonden mail niet een uniek id hebben en de owner.
  En als iemand spam verstuurd, en x aantal labelen dat als spam aan. Gaat vanzelf naar de spam box.
  Dag spam, dag ongevraagde nieuwsbrieven, hallo overzicht en rust :).

  zomaar idee.
  Google doet het aardig tegen spam btw.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Dat is ook het verschil. Wat Google doet met mail en software in het algemeen is iets dat andere bedrijven over 10 jaar nog niet onder de knie zullen hebben.
  .
  Mail heeft voor Apple geen prioriteit, het appje moet stabiel zijn zodat je mailtjes kunt controleren op de 2007 manier en that’s it. Ze zien ook wel dat wij steeds minder gaan mailen richting de toekomst terwijl ze bij Google zien dat je mail ook kunt gebruiken als een pushdienst om acties te triggeren in andere apps.
  .
  Ik bedoel waarom zou je nog mailtjes willen checken wanneer je nieuwsbrieven automatisch in X app kunt laten stoppen en berichtjes van je baas in app Z en de facturen van aankopen automatisch in het archief plaatsen. Je hoeft helemaal net meer je mail te controleren over een tijdje want je inbox-inbox zal alleen nog maar bestaan uit spam en alles waar je niet om hebt gevraagd. De rest gaat allemaal automatisch richting de juiste app, daar waar je het nodig hebt.

 • Profielfoto
  Tys Brenets

  @MEEUW: die duizenden apps zijn er omdat iedereen jouw mail wil lezen. Gewone gebruikers kunnen een iOS-app niet decompilen, dus je weet nooit wat er gebeurt. Persoonlijk ik dat verreweg de meeste apps je mails (of in ieder geval je wachtwoorden) doorsturen naar hun eigen server. Microsoft heeft bekend moeten maken dat zij iedere mail ook op hun server bewaren, zelfs als je geen Outlook/Hotmail gebruikt. Dus alles wordt gewoon gekopieerd.

  Daarnaast werken spamboxen vaak prima, maar de vraag is bij welke aanbieder je zit. Je moet wat mij betreft zorgen dat je er iets voor zou moeten betalen, want anders ben jij (met je privacy en mails) het product. Ik zit bij Networking4All, op mijn eigen domein. Geen fratsen, geen reclame, geen spam en geen sniffing around. Wel 30 euro per jaar, maar dat is een schijntje met wat ik bij Google betaalde in natura; die wisten meer van mij dan mijn beste vrienden.

 • Profielfoto
  Tys Brenets

  Persoonlijk *denk* ik

 • Profielfoto
  SolidCake

  Ik bedoel waarom zou je nog mailtjes willen checken wanneer je nieuwsbrieven automatisch in X app kunt laten stoppen en berichtjes van je baas in app Z en de facturen van aankopen automatisch in het archief plaatsen. Je hoeft helemaal net meer je mail te controleren over een tijdje want je inbox-inbox zal alleen nog maar bestaan uit spam en alles waar je niet om hebt gevraagd. De rest gaat allemaal automatisch richting de juiste app, daar waar je het nodig hebt.

  Helemaal met je eens, Shmoo. Eind 2014 had ik hier een topic over. Het verbaast mij dat er nog steeds geen goede oplossing hiervoor is. Ik ben tot op heden verschillende mail apps aan het testen in de hoop dat deze functionaliteit een keer komt. In Airmail kan je heel handig berichten markeren als spam… Maar ze blijven terugkomen en is de handeling alleen bedoelt als vingeroefening. Outlook is tot nu toe de enige mail app die relatief goed met spam om kan gaan. Als dit zo door gaat dan gaan inderdaad mensen over tot een andere vorm van communicatie; Slack,
  WhatsApp, tor.