‘MacBook Pro krijgt OLED-functietoetsen’

19 reacties

Na alle iPhone 7-geruchten is er ook nieuws over de MacBook Pro. Volgens de doorgaans goed ingelichte analist Ming-Chi Kuo vervangt Apple de functietoetsen bovenaan het toetsen­bord door een OLED-scherm. Ook zou de MacBook van Touch ID worden voorzien.

Volgens de analist zit het langwerpige OLED-scherm op de plaats waar nu de functietoetsen zitten. Het is nog wel even wachten, volgens Kuo komt de nieuwe MacBook Pro in het vierde kwartaal op de markt.

Grootste vernieuwing ooit

De analist die in het verleden vaak de juiste informatie over nieuwe Apple-producten had, noemt de aankomende vernieuwing de “meest significante upgrade die de MacBook ooit heeft gehad”. De laptops zouden nog dunner worden door een nieuwe behuizing en toetsenbord dat het vlindermechanisme gebruikt, net als de 12-inch MacBook en het onlangs vernieuwde Magic Keyboard.
butterfly-mechanisme-macbook-16x9

Nieuwe 13-inch MacBook

De analist verwacht verder een nieuwe 13-inch Retina MacBook naast het bestaande 12-inch model. Deze MacBook zou de midrange MacBook worden, terwijl de MacBook Air nog even blijft als instapmodel, deze zal echter geen grote vernieuwingen meer krijgen.

Een introductie in het vierde kwartaal zou opmerkelijk zijn. De MacBook Pro heeft al enige tijd geen vernieuwing gezien en nieuwe modellen werden aanvankelijk tijdens WWDC 2016 op 13 juni verwacht. Wij houden hoop op een snelle introductie.

Reacties

19 reacties
 • Profielfoto
  Lauwrence

  Ik zou graag wat meer prestaties zien….. Dunner boeit me echt niet en die geile knopjes ook niet, of Touch ID (iets wat de concurrent al jaren toepast).

  Ik ben er niet snel een om Apple af te vallen, maar de laatste jaren is het wel armoe troef met de spullen en aanverwante prijzen…

 • Profielfoto
  barto7

  Dit doet me denken aan dit toetsenbord (uit 2007 alweer!): http://www.artlebedev.com/everything/optimus/maximus/

 • Profielfoto
  staaf

  Titel Functietoesten? Toes ten eh…

 • Profielfoto
  Jor1

  en het bijhorende Cinema Display!?
  al sinds 2011 niks meer aan gebeurd…

 • Profielfoto
  D3nn3y

  Nu pas 4e kwartaal? Damn wat duurt het lang voordat er een keer iets nieuws komt.. Zou vorig jaar september eerst komen ivm de nieuwe Skylake processor.. Ben het wachten zat ? kan het nog net volhouden tot en met 13 juni?? ernaar 1 aanschaffen

 • Profielfoto
  Nino ten Voorde

  Het begint er op te lijken dat de rek er een beetje uit is en dat de marketingsafdeling hele creatieve maar (naar mijn mening) nutteloze opties toevoegd, zodat het nieuwe model nog verkoopt. Een tweede scherm zal voor meer energieverbruik gaan zorgen en door de dunnere behuizing zal de accu-capiciteit niet ten goede komen. Deze combinatie zal resulteren in een kortere accuduur.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Wanneer is de laatste keer geweest dat een nieuwe product van Apple een slechtere batterijduur had dan het vorige model? Ik kan mij dat namelijk niet herinneren. De batterijduur is het laatste waar ik mij druk over zou maken.

 • Profielfoto
  THX-1138

  Gauw nog maar even de huidige MacBook Pro 13 inch kopen dus…

 • Profielfoto
  Melle

  Oke. 13 juni en dan beslissen….

 • Profielfoto
  viktorf

  Voor de ongeduldigen (mijzelf incluis) misschien 1 lichtpuntje… Apple’s (fiscale) 4e kwartaal eindigt op 30 september;-)

 • Profielfoto
  Zwollywood

  Voor de ongeduldigen (mijzelf incluis) misschien 1 lichtpuntje… Apple’s (fiscale) 4e kwartaal eindigt op 30 september;-)

  Dat is inderdaad wat ik net wou zeggen. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het over het fiscale vierde kwartaal van Apple, dit betreft de periode 26 juni-25 september. Maar voor nu is het niets anders dan speculatie en hopen…

 • Profielfoto
  Eprom

  Voor de ongeduldigen (mijzelf incluis) misschien 1 lichtpuntje… Apple’s (fiscale) 4e kwartaal eindigt op 30 september;-)

  Dat is inderdaad wat ik net wou zeggen. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het over het fiscale vierde kwartaal van Apple, dit betreft de periode 26 juni-25 september. Maar voor nu is het niets anders dan speculatie en hopen…

  Onthullen tijdens WWDC en leverbaar vanaf September misschien?

 • Profielfoto
  Zwollywood

  Idealiter komt ie natuurlijk eerder beschikbaar, maar het is altijd afwachten wat Apple weer besluit…

 • Profielfoto
  wensink

  Touch ID lijkt me echt vet. En OLED lijkt me alleen mooi als het onder ALLE toetsen zit..

 • Profielfoto
  Oliveanus

  Zou dat er nu echt mooi uit gaan zien, zo’n oled randje aan de bovenkant? Lijkt me vreselijk kitsch. Maar hopelijk heb ik er geen goede voorstelling van.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  @barto7, Zo gaat het er helemaal niet uitzien man! Het gaat over een lang rechthoekig scherm (in één stuk dus). En niet over “toetsen”, die worden namelijk vervangen door het scherm.

  Dit terzijde, ik hoop echt dat ze dat nu niet gaan doen, en dunner hoeft die macbook pro toch ook niet voor mij hoor, ik vind hem goed zoals hij is. Behoud alles hoe het is en geef ons verdorie een power machine, ik weet dat het zou lukken, en please, ga terug naar nVidia voor de graphics.

  Voor mij zou dit DE perfecte Macbook Pro zijn:

  – Scherm oLed (en niet de toetsen).
  – Nieuwe Processor (natuurlijk)
  – ddr4 ram Min. 16GB(kom op Apple)
  – min. 512 SSD
  – Thunderbolt 3 (USB-C) min. 2 a 3 poorten.
  – SDXC poort behouden
  – Minijack voor koptelefoon behouden (op een Macbook vind ik dat dat moet behouden worden).

  – Behoud de Magsafe.
  -HDMI Poort? Meh… Zou wel makkelijk zijn in bepaalde omstandigheden, aangezien alle tv’s en beamers daar toch nog op werken…

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  @dbcreations: HDMI graag, sdxc nooit gebruikt. Verder zal oled me jeuken. Touch id is aardig maar lang niet zo welkom als op de telefoon. Touch scherm daarentegen wel, vergelijk met de Surface. Het aantal mensen dat op mijn scherm tevergeefs zit te vegen neemt zienderogen toe. Verder inderdaad gewoon brute rekenkracht: meer meer meer.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  @Ahenket, ik gebruik de SDXC poort dagelijks. Die behoud ik dus liever en neemt eigenlijk ook zoveel plaats niet. Een touch scherm? Ik hoop van niet zeg… constant met je arm zitten vegen… Na een tijd wil je arm er toch afvallen zeker?

  Nee, iPad is voor touch. Laat een laptop een laptop zijn. Maar dat is mijn mening natuurlijk. Ik weet dat er graag velen een combinatie zouden willen. Maar voor mij hoeft dat niet, trouwens, ik vermoed dat dat ook de batterijduur weer niet ten goede zal komen? En gebruikt dat ook geen cpu kracht die “touch”? Dan gaat er dus daar weer meer aan verloren?

  Nee, doe mij maar gwn een Macbook Pro retina 2016/2017 (al dan niet oLed scherm) hoewel die oLed voor mij ook niet hoeft, met verder zoals je zelf al aangaf brute rekenkracht;-)

 • Profielfoto
  Ree

  in een Macbook Pro hoort Pro hardware
  dus Pro geheugen (16 GB standaard, 32 GB moet een beschikbare optie zijn)
  dus Pro graphics; Nvidia 950m op zijn minst!
  dus Pro software; OpenGL 4.5 (en niet blijven hangen op een half-gare 3.3 + 2.1 mix gecombineerd met 40% gecompleteerde Metal)

  Het boeit mij niets of dat ding nu 0.8 of 1.3 inch dik is. Als ik dun wil koop ik Macbook Air, als ik Pro-prestaties wil moet ik bij Macbook Pro aan kunnen kloppen.