Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 30 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

‘Messenger krijgt nieuwe privacy-functies’

WhatsApp, iMessage en Telegram hebben het al, maar Facebook Messenger nog niet: volledige versleuting van gesprekken, oftewel end-to-end-encryptie. Daar lijkt verandering in te komen, waardoor Facebook Messenger net zo veilig wordt als iMessage of WhatsApp.

Volgens gelekte changelogs wordt de versleuteling uitgerold binnen Facebook en de Messenger-app. Bij end-to-end-encryptie hebben alleen de verzender en ontvanger de sleutel om een bericht te openen.

Naast betere beveiliging tegen het aftappen van gesprekken, is de inhoud van gesprekken die end-to-end versleuteld zijn ook niet meer door Facebook te analyseren. Dat moet voor het afstemmen van content en advertenties op gebruikers geen probleem zijn. Het sociale netwerk van Mark Zuckerberg heeft immers genoeg andere databronnen.

Voordeel van die lelijke watermerken: geen credits onder de afbeelding nodig…

Secret Chats en Touch ID

Naast de versleuteling, komen er nog meer privacy-functies naar Messenger. Zo krijgt de app in een toekomstige update ‘Secret Chats’ die met een code of Touch ID beveiligd kunnen worden en kan ingesteld worden dat berichten na een bepaalde tijd automatisch verdwijnen.

Wanneer de functies geactiveerd worden is nog onduidelijk. Vaak kiest Facebook voor een gefaseerde uitrol die service-side wordt geactiveerd en los staat van app-updates.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
‘Messenger krijgt nieuwe privacy-functies’
Sluiten