Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 5 mei 2016

McTrax: muzikale iPhone-placemats van McDonald’s

Al lurkend aan je milkshake vette beats componeren? Nieuwe interactieve placemats van McDonald’s maken het mogelijk. De fast­food­keten komt met McTrax, interactieve placemats die via Bluetooth als controller dienen voor een speciale iPhone-app.

De placemats zijn voorzien van knoppen voor verschillende loops, effecten, een piano en de mogelijkheid om je eigen stem op te nemen. Aanrakingen worden door middel van geleidende inkt op het papier geregistreerd.

Voordat je naar je lokale vestiging rent om het te proberen: McTrax is een proefproject dat in Amsterdam getest wordt. Op zijn website spreekt McDonald’s van “één restaurant in Nederland” maar op Facebook schrijft de burgerboer weer “De McTrax is een proefproject en daardoor niet in onze restaurants verkrijgbaar.” Gelukkig kun je in onderstaand filmpje een idee van de werking krijgen.

Mocht het project goed uitpakken, dan kiest McDonald’s er mogelijk later voor om de placemat in zijn restaurants verkrijgbaar te maken. Je kunt het ook lezen als: het was een leuk proefproject en gaat natuurlijk nooit gebeuren. Gezien de kosten en geluidsoverlast die tientallen producers in spé met hun smartphone zouden geven, is dat niet onredelijk.

Reageer op artikel:
McTrax: muzikale iPhone-placemats van McDonald’s
Sluiten