Apple tuigt nieuw Maps-team in India op

Door: Raymon Mens - 4 reacties

Apple zet 4000 nieuwe personeelsleden op de loonlijst om de ontwikkeling van Apple Maps te verbeteren en te versnellen. De iPhone-maker opent een nieuw kantoor in Hyderabad, India. Apple vestigt zich in de Waverock-campus, een speciale economische zone.

Tim Cook is momenteel in India en kondigde daar eerder de opening van een nieuwe design and development accelerator aan. Met het nieuwe Maps-team wil Apple zich serieuzer dan ooit aan India verbinden.

“Apple’s doel is om wereldwijd de beste producten en diensten te bieden”, aldus Apple CEO Tim Cook tijdens zijn bezoek aan India. “India heeft een enorm potentieel met goed opgeleide werknemers en we zijn verheugd om de banden met universiteiten en partners in de buurt te versterken.”

tim-cook-india-campus
Tim Cook bezoekt de Waverock-campus in India.

Het Maps-team gaat kantoor houden in de Waverock-campus, een speciaal voor IT-bedrijven opgezet mega-gebouw. De campus is een speciale economische zone, wat wil zeggen dat er bijzondere wetten voor buitenlandse investeringen gelden. In deze gebieden hoeven bijvoorbeeld geen of veel minder invoerrechten en andere belastinggelden betaald te worden.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  bartvdv

  4000 goedkope Indiërs en belastingvoordelen.

 • Profielfoto
  bassbug

  India heeft veel hoog opgeleide mensen. Wat is daar mis mee?

 • Profielfoto
  maconly

  geld maken in het westen , niets afdragen in het westen en uitgeven in het oosten.

  Ja apple is echt goed bezig.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Tja, een bedrijf gaat sowieso om winst te maken, niet om verliezen te leiden…

  Dus logisch dat ze bepaalde keuzes maken. Aan de ene kant, creeért het toch weer 4000 jobs. Dus waarom niet.