Mac App Store is klaar voor OS X 10.12

7 reacties

Presenteert Apple tijdens WWDC 2016 op 13 juni OS X 10.12 of stapt het over naar de naam MacOS? De Mac App Store luistert in ieder geval naar de naam OS X 10.12, dat blijkt uit een aantal update-bestanden die door Apple gebruikt worden.

Om onderdelen van OS X zoals Xprotect te updaten, gebruikt Apple catalog-bestanden. Naast het bestand index-10.11.merged is inmiddels ook index-10.12.merged op de Apple-servers verschenen.

Er zijn geen bestanden voor macOS of macOS 11 te vinden. Ook als we OS X 10.13 in de url zetten, wordt er geen bestand gevonden. Elke grote versie van OS X heeft zijn eigen bestand met URL die gemakkelijk te raden is:

Een gecombineerd bestand met alle updates voor OS X (xprotect, firmware, iPhoto, etc…) is inmiddels ook aangepast aan OS X 10.12: index-10.12-10.11-10.10-10.9-mountainlion-lion-snowleopard-leopard.merged. De bestanden zelf bevatten geen mogelijke naam voor OS X 10.12, maar we kunnen er in ieder geval uit opmaken dat de software door Apple getest worden en dat de naam waarschijnlijk niet in macOS veranderd wordt.

Schermafbeelding 2016-05-19 om 15.16.06
Inhoud van het update-bestand dat op 18 mei is bijgewerkt. (klik voor groter)

De naam MacOS was de afgelopen tijd diverse malen te zien in berichten op de Apple-website en in een onderdeel van iMessage voor OS X. Waarschijnlijk berustte die vermeldingen op een foutje van een schrijver.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Dit soort dingen zal mij niet zoveel interesseren , wat ik graag wil weten is of Apple deze app nu eindelijk eens serieus gaat nemen na jaren van wegkijken en vooral niets doen.
  Een beetje extra werk verzetten en je richtlijnen aanpassen zodat het voor Mac ontwikkelaars ( de doelgroep waar nog wat te verdienen valt qua software verkopen ) ook interessant wordt om hun apps in deze winkel te uploaden. Het idee is prachtig één centrale plek waar je al je software vandaan haalt, geen gezeur met serienummers en als dat gedoe alleen de uitvoering is zwaar beneden elk niveau voor Apple standaarden.
  .
  Ik hoop dat het verlaten van de Panic apps en Sketch app, Apple’s ogen heeft geopend en dat ze deze serieuze inkomsten echt zullen missen.
  Ze moeten ook echt iets doen aan hun provisies van 30%, dat gaat nergens meer over en is totaal niet relevant aan het werk dat Apple in deze app stopt. Als je bedrijf gewoon je beveiligingscertificaat laat verlopen en hierdoor alle apps corrupt raken dan verdien je het niet om 30% laat staan 10% provisie te vragen voor deze service.
  .
  Dit kan zo’n sexy app worden als ze echt hun best zouden doen om developers terug te winnen.

 • Profielfoto
  Webbiker

  Versie nummering hoeft niets over de naamgeving te zeggen. Kijk maar naar Adobe, Photoshop had eerst een versie nummer, ging toen over op de Creative Suite naamgeving en nu is het Creative Cloud en word alleen nog een jaartal toegevoegd. Echter loopt de versie nummering gewoon door (v16.1.2).

  Dus naar mijn idee kan het Mac OS X 10.12 worden maar ook net zo goed MacOS 12…

 • Profielfoto
  Franky Mac

  Inderdaad, dat lijkt me ook. De naam is hiermee nog niet bewezen.

  Misschien wordt het wel MacOS X 12
  Hoewel, daarna komt versie 13. Dat lijkt me geen goed nummer.;-)

  ¯\_(ツ)_/¯

 • Profielfoto
  Jurr

  Oké, wel teleurstellend dat het geen MacOS wordt, ofzo.

 • Profielfoto
  4you

  Wat een geneuzel over een naam, wat mij betreft noemen ze het MC-DOS als de kwaliteit van Apple software maar verbeterd.

 • Profielfoto
  defores

  @Shmoo die hebben App Store niet verlaten voor de provisie van 30%.
  Die 30% haal je er ook met gemak eruit gezien het feit is dat Apple veel meer aanbied dan slechts het hosten van je bestanden en als je dat allemaal zelf moet regelen ben je meer kwijt dan die 30%.

  De reden van Panic is hier te lezen (met name sandboxing):
  https://panic.com/blog/coda-2-5-and-the-mac-app-store/

 • Profielfoto
  Shmoo

  Alsof er ook één bedrijf van dat niveau over zoiets belangrijk publiekelijk zal praten uit naam van het bedrijf.. Geloof je het zelf, OMT die ons gaat vertellen dat ze het niet eens zijn met de provisies die ze krijgen van Google voor reclames..
  .
  Volg de de eigenaren maar eens van Panic of Sketch op Twitter dan kun je na een tijdje echt wel uit hun tweets en reacties op andere mensen heel goed opmaken hoe ze denken over Apple op dit moment.
  Natuurlijk kan dat altijd weer veranderen maar dat zullen ze bij Apple wel keihard aan de slag moeten.
  .
  Wat ik niet eerlijk vind is dat ze bij Apple wel elk jaar proberen ( zo laten ze het lijken ) om hun producten iets goedkoper te maken omdat ze zogenaamd willen dat hun producten in de handen van zoveel mogelijk mensen terecht komen maar aan de andere hebben ze in al die jaren dat de App Stores bestaan nog nooit een gebaar gemaakt richting de mensen die dit allemaal mede mogelijk maken. Zou het Apple niet sieren als ze zouden zeggen. Oke, de provisie gaat van 30 naar 25% voor standaard developers en verkoop je meer dan 100.000 apps via de App Stores dan gaat de provisie bij elke 100.000 met 2,5% verder omlaag tot een max. minimum van 15 of 17,5%.
  Zoiets zie je heel erg veel in dit soort systemen online. Mensen die het goed doen met je belonen.