Mac-app Quitter zorgt voor overzicht en minder afleiding

6 reacties

Quitter is een nieuwe app van de bekende ontwikkelaar Marco Arment. Hij stond aan de wieg van Instapaper en maakte de populaire podcast-app Overcast. Quitter is zijn eerste Mac-app en rekent af met afleidende apps die op de achtergrond open blijven staan.

De kleine app nestelt zich in de menubalk en sluit applicaties die inactief zijn na een bepaalde tijd automatisch af of minimaliseert ze. Dat zorgt voor meer overzicht en minder afleiding. Quitter is een gratis download.

Afsluiten of minimaliseren

Quitter werkt uitermate simpel. Na installatie voeg je apps toe die je automatisch wil laten afsluiten of minimaliseren en stelt het aantal minuten van inactiviteit waarna dat mag gebeuren in.
quitter
De app kan bijvoorbeeld de Twitter-app die in een hoekje blijft staan en aandacht blijft trekken automatisch verbergen of een lappendeken van vensters na intensief werken op een Mac automatisch opschonen. Waarschijnlijk niet voor iedereen even nuttig, maar wie veel overzicht en weinig afleiding waardeert kan de app eens proberen.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  whaha

  Dit kan nuttig zijn, maar als je een controlfreak bent, dan vind je dit al snel niks. Goede manier om RAM geheugen te besparen als je programma’s af laat sluiten, dat zeker wel.

 • Profielfoto
  JoopJoopJoop

  Is er ook een iOS versie te vinden in de appstore??

  VB, J.

 • Profielfoto
  Buzz

  Met gebruik van RAM geheugen heeft dit juist weinig te maken. Daar zorgt OS X zelf al voor. Ook iOS doet dat al goed. Het gaat bij deze app alleen om de afleiding, bijvoorbeeld de verleiding om nog even twitter te checken, terwijl je aan het werk bent. Een iOS versie zou dan ook weinig nut hebben, omdat daar toch altijd maar 1 app tegelijk te zien is.

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Goed voor m’n meisje. Die laat altijd alles open staan, tot gigantische proporties.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Wat wel een voordeel is, dat heel veel developers van vooral kleinere ‘tussendoor apps’ nu al self closing zijn.
  Zodra je het laatste venstertje afsluit gaat de complete app weg. Dat is denk ik een prima ontwikkeling.

 • Profielfoto
  whaha

  OS X werkt anders dan iOS, Buzz, in de zin dat als je alles van je computer opent, je computer erg traag wordt. Dat is bij iOS niet en dat heeft wel degelijk met RAM geheugen en geheugendruk te maken.

  Als dat niet zo was, dan zou ik niet eens een SSD overwegen.

  Mocht je overzicht willen hebben, dan zou ik juist TotalSpaces2 aanraden, maar ja, Apple heeft die sinds 10.11 vakkundig de nek om gedraaid, daar dien je onder El Capitan nu eerst SIP te omzeilen. Dé reden waarom ik nog Yosemite draai.