Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 3 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

Mac-app Quitter zorgt voor overzicht en minder afleiding

Quitter is een nieuwe app van de bekende ontwikkelaar Marco Arment. Hij stond aan de wieg van Instapaper en maakte de populaire podcast-app Overcast. Quitter is zijn eerste Mac-app en rekent af met afleidende apps die op de achtergrond open blijven staan.

De kleine app nestelt zich in de menubalk en sluit applicaties die inactief zijn na een bepaalde tijd automatisch af of minimaliseert ze. Dat zorgt voor meer overzicht en minder afleiding. Quitter is een gratis download.

Afsluiten of minimaliseren

Quitter werkt uitermate simpel. Na installatie voeg je apps toe die je automatisch wil laten afsluiten of minimaliseren en stelt het aantal minuten van inactiviteit waarna dat mag gebeuren in.

De app kan bijvoorbeeld de Twitter-app die in een hoekje blijft staan en aandacht blijft trekken automatisch verbergen of een lappendeken van vensters na intensief werken op een Mac automatisch opschonen. Waarschijnlijk niet voor iedereen even nuttig, maar wie veel overzicht en weinig afleiding waardeert kan de app eens proberen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Mac-app Quitter zorgt voor overzicht en minder afleiding
Sluiten