Kort: grammaticales van Phil, € 3500 armer en moederdag

8 reacties


Drie kleine zaken in het Apple-universum die we je niet willen onthouden. Een grammaticales van Apple’s marketingchef Phil Schiller, hoe de App Store een developer € 3500 armer maakte en aandacht voor moederdag.

Meervoud van iPad Pro?

Heb je je ooit hebt afgevraagd of het meervoud van iPad Pro nu “iPads Pro” of “iPad Pros” is? Beide zijn verkeerd. Volgens Apple’s marketingman Phil Schiller moet je productnamen nooit meervoudig maken. Het is dus “hij gebruikt twee iPad Pro-apparaten” (Mr. Evans used two iPad Pro devices). Dank voor de grammaticales Phil, maar wij vinden het algemene “Apple-laptops” toch een stukje eleganter dan “MacBook Pro-apparaten”.

Geld terug na twee jaar

Ontwikkelaar Dave Howell heeft een vervelend weekend. De maker van Air Display moest twee jaar na aankoop 500 downloads van zijn app terugbetalen. Normaal kunnen kopers zich binnen 14 dagen bedenken, maar Apple besloot een refund-verzoek twee jaar na aankoop te honoreren. Terugbetalingen zijn voor rekening van de ontwikkelaar zelf, dus zag Howell € 3500 uit zijn iTunes Connect-account verdwijnen.

Het gaat om apps die via een educatie-programma in bulk zijn gekocht. Howell ontving geen verklaring van Apple, maar denkt dat het om een proef met iPads in Amerikaanse scholen gaat die na twee jaar is beëindigd.

Moederdag

Op zondag 8 mei is het moederdag en Apple haakt in met een 30 seconden durende commercial voor moederdag. Apple zet zijn “Shot op de iPhone” campagne voort met -hoe kan het ook anders- foto’s en video’s van moeder met kinderen. De muziek is Because You Are Who You Are van K.S. Roads.

https://youtu.be/NFFLEN90aeI

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Het gaat om apps die via een educatie-programma in bulk zijn gekocht. Howell ontving geen verklaring van Apple, maar denkt dat het om een proef met iPads in Amerikaanse scholen gaat die na twee jaar is beëindigd.

  .
  Nee natuurlijk.. Waarom ook niet, volgende maand gaan wij ook massaal met een groepje mensen die in 2007 iWorks kochten terugbrengen naar de Apple Reseller en verwachten dan onze 79,- terug.

 • Profielfoto
  Ome Kor

  Je vergeet de Aperture gebruikers, vooral die mensen die de volle mep hebben betaald, van voor de App Store.;-)

 • Profielfoto
  Shmoo

  Die hebben gewoon hun geld of een gedeelte teruggekregen ala het goed is.
  Apple is daar best wel schappelijk in geweest. Mensen die minder dan 6 of 8 maanden voor het einde nog de app gekocht hebben die hebben als het goed is hun geld teruggekregen.

 • Profielfoto
  Vilscon

  Gaat het fout met de thumbnail? Nogal een vreemde eend als je zo de homepage (en andere artikelen) bekijkt.:)

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Gaat het fout met de thumbnail? Nogal een vreemde eend als je zo de homepage (en andere artikelen) bekijkt.:)

  Is bewust. Omdat het geen artikel waarin één onderwerp centraal staat is, heb ik een grotere thumbnail gebruikt en alleen een korte teaser voor de ‘Lees meer’ geplaatst.

 • Profielfoto
  Zakske

  Phil Schiller kan zich beter met écht belangrijke zaken bezighouden, want Tim Cook had het gisteren in een interview ook de hele tijd over “iPhones”.

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Raymon, volgens mij kan je beter ook de thumbnail als een knop naar het artikelen maken. Tegenwoordig zit bijna iedereen op een touchscreen te browser, dus lijkt het ook logischer volgens mij dat de afbeeldingen ook een knop zijn.

 • Profielfoto
  Dydefox

  Mr. Evans used two iPad Pro devices….Meneer Evans gebruikte twee iPad Pro apparaten….Meneer Evans gebruikte twee iPads. Eentje om mee te werken en eentje om zijn spelling te corrigeren naar het Appleiaans? Maar goed, ik ga weer verder werken op mijn iMac-apparaat, nadat ik gebeld heb met een van mijn iPhone-apparaten…en ik zoek nog steeds mijn andere Apple Pencil apparaat.