Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 31 mei 2016

iPhone 7 zonder minijack, eerste adapters zijn er klaar voor

Volgens de prognoses zal de iPhone 7 de eerste iPhone zonder minijack-ingang zijn. Apple zou de analoge audiopoort willen vervangen door een tweede speaker en de iPhone waterdicht maken. Maar wat moet je dan met je bestaande koptelefoon?

De Chinese industrie is zich al warm aan het lopen en fabrikant Tama levert de eerste Lightning-naar-minijack-adapters af die MFI-gecertificeerd zijn en de iPhone ook via micro-usb kunnen opladen.

Omslachtig en groot

De adapters worden in drie verschillende uitvoeringen geleverd en zien er nogal omslachtig en groot uit. Dat heeft waarschijnlijk te maken met de digitaal-analoogomzetter die ook volumeregeling heeft en de ingebouwde poort voor opladen. Niet iets dat je gemakkelijk in je broekzak stopt.

Het kan kleiner

Dezelfde fabrikant maakt ook kleinere verloopjes en Lightning-headphones. De verloopjes staan online maar werden door het Japanse blog MacOtakara gespot op IT-beurs Computex in Taipei. Een aansluiting voor opladen ontbreekt, maar het ziet er al een stuk compacter uit. Ook interessant: de in-ear hoofdtelefoons zijn verkrijgbaar in de iPhone-kleuren roze, goud, zilver en zwart. Prijzen werden niet vermeld.

Klik/tap voor groter.

Het is niet gek dat accessoiremakers al bezig zijn met de productie van Lightning-naar-minijack-adapters en headphones. Apple vertelde eerder al dat de minijack geen toekomst heeft (lees: ‘Apple zegt accessoiremakers de minijack te vergeten’)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPhone 7 zonder minijack, eerste adapters zijn er klaar voor
Sluiten