iPhone 7 toch met minijack-aansluiting?

15 reacties

Nu ook Intel van de minijack af wil, is het vrijwel zeker dat de analoge hoofdtelefoon­aansluiting geen lang leven meer beschoren is. Of Apple met de iPhone 7 al afscheid van de minijack neemt is na nieuw opgedoken foto’s echter een stukje minder zeker.

Het Chinese MyDrivers publiceerde foto’s van wat een deel van het iPhone 7-cirquitbord zou zijn. Daar is nog een minijack op te zien. Eerder werd juist aangenomen dat Apple de poort zou schrappen.

In een directe vergelijking met het overeenkomstige component van de iPhone 6s is inderdaad te zien dat enkele onderdelen verplaatst zijn, maar ook de minijack-aansluiting is aan de onderkant nog aanwezig. Er zijn verder ook geen maatregelen om de aansluiting waterdicht te maken zichtbaar. De minjack is juist het enige component dat ervoor zorgt dat de iPhone niet waterproof is. (lees ook: iPhone 7: de prijs van waterproof)
Jack-iPhone7-vs-iPhone6s-HighLights
Natuurlijk kan dit niet als bevestiging van de voortzetting van de minijack-aansluiting gezien worden. De foto is voorzien van een groot aantal watermerken, wat details moeilijk zichtbaar maakt. Ook het feit dat de foto is gedeeld op de Chinese Twitter-kloon Weibo, maakt het geheel niet betrouwbaarder. Het kan ook een van de vele iPhone-kopieën zijn. In september weten we wat het wordt, dan onthult Apple de iPhone 7. (Via: NWE)

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  diotav
 • Profielfoto
  Zakske

  Nogmaals; dat gelul van OMT over “de prijs van waterproofing” is totale onzin, want de Galaxy S7 / S7 Edge heeft een 3,5 mm mini-jack en dat kreng overleeft een half uur onder water op een diepte van 1,5 meter.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Dat hebben we al een paar jaartjes natuurlijk. Want ook diverse Sony Experia’s) en zo zijn er vast meer) dump je met een gerust hart in het water.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Man ik ben al bijna en jaar heel erg cool met mijn waterdichte Apple Watch. Hebben jullie het over een telefoon. Mafkezen
  :nerd:

 • Profielfoto
  Caszz

  Misschien gewoon eerst even genieten van de lente/zomer en dan zien we in september wel wat t geworden is.
  En tegen de tijd dat de 7S alweer een half jaar in de winkel ligt, is waarschijnlijk m’n abo afgelopen en neem ik die ?

 • Profielfoto
  Nick Seamore

  Blubblubbluberdeblub
  Onderwater bellen, tis maar wat je wil. Ben blij met mijn niet waterdichte SE!

 • Profielfoto
  Maikelw

  Voor de zoveelste keer, minijack is waterproof te maken, waar komt die perceptie dat dit niet zo is vandaan als ik vragen mag? De enige reden zou de dunheid van het toestel zijn.

 • Profielfoto
  Dydefox

  Er zijn meer dan alleen waterdichte redenen om voor een nieuw model iPhone te kiezen….één daarvan is ook de totale integratie met al je andere Apple spullen. En net zoals vele “vasthouders” blijf ik nog even mijn (inmiddels kromme) iPhone 6 vasthouden, totdat er een ECHTE reden komt voor vervanging. Heeft niets met geld of abonnement te maken, maar alles met functionaliteit en integratie.

 • Profielfoto
  Buzz

  Voor de zoveelste keer, minijack is waterproof te maken, waar komt die perceptie dat dit niet zo is vandaan als ik vragen mag? De enige reden zou de dunheid van het toestel zijn.

  De iPod Touch heeft ook een mini-jack en is 15% dunner dan de iPhone 6, en 20% dunner dan de SE. Alles kan, waterdicht, dunner, maar dat betekent nog niet dat het altijd even makkelijk kan. De mini-jack aansluiting is gewoonweg niet meer van deze tijd. Kijk er maar eens naar. Daarom is deze aan vervanging toe.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Ben het eens met Buzz, Bovendien is Apple altijd drastisch geweest in bepaalde dingen. Denk maar aan het afschaffen van de cd-drive in de Macs. Voor mij mag die mini-jack uitblijven, heb het hier al meermaals gezegd en blijf ook bij dat punt. Wie een koptelefoon van meer dan 100€ betaalt en dat enkel gebruikt voor zijn iPhone, tja… Zot zijn doet geen zéér hé. Ieder doet uiteraard wat hij wil, maar kom dan nadien ook niet wenen van: Huuu, men 200€ kostende koptelefoon kan niet meer op de nieuwe iPhone… Daar kies jij toch echt zelf voor om zoveel geld aan een koptelefoon uit te geven. Bovendien heb ik ook een dure koptelefoon, maar in de eerste plaats sluit ik die aan op mijn externe geluidskaart voor met logic Pro te werken of op een mengtafel. Het is gewoon fijn dat het ook kan op de iPhone of gelijk welk apparaat met een Mini-jack, als dat straks niet meer kan op de iPhone vind ik dat persoonlijk helemaal niet vervelend. Iedereen breekt Apple af op alle mogelijke gebied.

  Ze innoveren niet meer, ze niet meer vernieuwend… Willen ze dan toch iets veranderd roept iedereen moord en brand en komen ze met petities af. Ge moet het eindelijk is beginnen te gaan weten ze…

 • Profielfoto
  dj bazzie wazzie

  @DBCreations: Dat is nou juist het probleem, de petitie die is ondertekend door 200.000+ mensen en naar Apple is gestuurd zijn allemaal mensen die met 15 euro kostende hoofdtelefoon luisteren. Zij willen niet verplicht worden een actieve headphone te moeten kopen maar willen gewoon passieve headphones/earplugs blijven dragen. Iemand die een headphone van 400+ euro koopt luistert nagenoeg toch al via een externe DAC en versterker.

 • Profielfoto
  Maikelw

  Voor de zoveelste keer, minijack is waterproof te maken, waar komt die perceptie dat dit niet zo is vandaan als ik vragen mag? De enige reden zou de dunheid van het toestel zijn.

  De iPod Touch heeft ook een mini-jack en is 15% dunner dan de iPhone 6, en 20% dunner dan de SE. Alles kan, waterdicht, dunner, maar dat betekent nog niet dat het altijd even makkelijk kan. De mini-jack aansluiting is gewoonweg niet meer van deze tijd. Kijk er maar eens naar. Daarom is deze aan vervanging toe.

  Big thank you! Persoonlijk behoud ik graag de minijack, maar zo valt het weglaten wel een stuk makkelijker te begrijpen, thanks!

 • Profielfoto
  KR1275

  Citaat Raymon: ‘Nu ook Intel van de minijack af wil, is het vrijwel zeker dat de analoge hoofdtelefoon­aansluiting geen lang leven meer beschoren is. ‘

  Want zij bepalen dat?? Vooralsnog zie ik deze plug niet verdwijnen. Beetje kort door de bocht-reactie. Kijk ook eens buiten de (Apple-)kaders.

 • Profielfoto
  Wauters

  Reeds aangehaald in een ander topic: De iPhone 6 heeft een zéér goede DAC.
  Dus het maakt sense om je audiofiele headphone aan te sluiten op je iPhone!
  http://www.kenrockwell.com/apple/iphone-6-plus.htm#measurements
  En ja die audiofielen hebben ook externe DAC’s maar laat ons die niet meenemen op vakantie of met koppelstukken beginnen werken.

  Trouwens een DAC zal toch nodig zijn om de interne speaker aan te sturen…

  aub niet afnemen

 • Profielfoto
  DBLCreations

  @DBCreations: Dat is nou juist het probleem, de petitie die is ondertekend door 200.000+ mensen en naar Apple is gestuurd zijn allemaal mensen die met 15 euro kostende hoofdtelefoon luisteren. Zij willen niet verplicht worden een actieve headphone te moeten kopen maar willen gewoon passieve headphones/earplugs blijven dragen. Iemand die een headphone van 400+ euro koopt luistert nagenoeg toch al via een externe DAC en versterker.

  Dat is ook weer waar. Ach, ik denk dat het vooral ook persoonlijk is. Ik gebruik de poort eigenlijk niet. Maar ik denk ook gewoon aan hoe het in de toekomst zal zijn, ik denk dat die poort er nu misschien toch nog zal blijven gezien de klachten van vele mensen. Wat ik ook begrijp als je die poort erg veel gebruikt. Anderzijds houd het evolutie tegen. Mensen zeggen altijd dat Apple niet meer innoveert, en niet meer vernieuwend is. Akkoord, door enkel de poort weg te laten ben je nou niet noodzakelijk vernieuwend of innoverend. Maar het staat wel in de weg, want ze zijn misschien andere dingen van plan, ik zeg ook niet dat het draadloos moet, want draadloos is nog niet 100%, al zijn er misschien wel al hele goede modellen.

  Voor mij persoonlijk, mag het gewoon weg, misschien ook nodig voor het nieuwe design van de iPhone 7…

  Ik denk niet dat het te maken heeft met de waterdichtheid. Dat is sowieso wel mogelijk, ook met die poort, al bewezen door anderen. Maar goed, laat ons gewoon maar WWDC afwachten en kijken wat Apple doet.
  De voorbije maanden heeft Apple heel wat negatieve kritiek gehad (al dan niet terecht of onterecht). Waardoor ze dus wel zullen moeten uitpakken met iets heel vernieuwend. Ben benieuwd:-)