Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 3 mei 2016

iPhone 7 toch met minijack-aansluiting?

Nu ook Intel van de minijack af wil, is het vrijwel zeker dat de analoge hoofdtelefoon­aansluiting geen lang leven meer beschoren is. Of Apple met de iPhone 7 al afscheid van de minijack neemt is na nieuw opgedoken foto’s echter een stukje minder zeker.

Het Chinese MyDrivers publiceerde foto’s van wat een deel van het iPhone 7-cirquitbord zou zijn. Daar is nog een minijack op te zien. Eerder werd juist aangenomen dat Apple de poort zou schrappen.

In een directe vergelijking met het overeenkomstige component van de iPhone 6s is inderdaad te zien dat enkele onderdelen verplaatst zijn, maar ook de minijack-aansluiting is aan de onderkant nog aanwezig. Er zijn verder ook geen maatregelen om de aansluiting waterdicht te maken zichtbaar. De minjack is juist het enige component dat ervoor zorgt dat de iPhone niet waterproof is. (lees ook: iPhone 7: de prijs van waterproof)

Natuurlijk kan dit niet als bevestiging van de voortzetting van de minijack-aansluiting gezien worden. De foto is voorzien van een groot aantal watermerken, wat details moeilijk zichtbaar maakt. Ook het feit dat de foto is gedeeld op de Chinese Twitter-kloon Weibo, maakt het geheel niet betrouwbaarder. Het kan ook een van de vele iPhone-kopieën zijn. In september weten we wat het wordt, dan onthult Apple de iPhone 7. (Via: NWE)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPhone 7 toch met minijack-aansluiting?
Sluiten