iPhone 7: sneller 4G, complex ontwerp?

12 reacties

Er gaat geen week voorbij zonder nieuwe info over de iPhone 7 die uit de Chinese productie­keten gelekt wordt. Al zit er dit keer ook een Amerikaans tintje aan. Intel zou namelijk 4G/LTE-chips voor de iPhone 7 gaan leveren die ook nog eens sneller zijn.

Nu de componenten geselecteerd zijn, kan de productie beginnen. Volgens CNBC zijn Foxconn en Pegatron extra vroeg begonnen met aannemen van fabrieksarbeiders omdat de iPhone 7 een complex ontwerp heeft.

Intel Inside

Intel gaat niet om de processor, maar de 4G/LTE-chip leveren. Volgens eerdere geruchten zou de fabrikant een kleine rol bij de productie gaan spelen, maar inmiddels wordt gesproken het 50/50 splitsen van de productie van 4G/LTE-chips tussen Intel en Qualcomm. De nieuwe chip zou ook downloadsnelheden tot 450 Mb/s mogelijk maken. Momenteel haalt de iPhone 6s pieksnelheden van 300 Mb/s.
speedtest-app-16x9

Meer productietijd

Doorgaans beginnen Foxconn en Pegatron, die de iPhone 7 voor Apple assembleren, pas in juni of juli met het werven van medewerkers, maar nu wordt in mei al volop personeel aangenomen. Dat komt het ontwerp van de telefoon veel complexer dan de huidige generatie zou zijn en de assemblage meer training van personeel vereist.

Dit spreekt eerdere geruchten overigens tegen. Voorheen werd aangenomen dat het ontwerp van de iPhone 7 grotendeels vergelijkbaar zou zijn met dat van de iPhone 6s. Mogelijk gaat dit niet om de buitenkant, maar nieuwe onderdelen aan de binnenkant of het waterproof maken van de iPhone 7.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Complex ontwerp..:lol:

 • Profielfoto
  vuurvreter

  verschillende 4G snelheden per ontwerp?

 • Profielfoto
  wensink

  Ik hoop zo dat dat ontwerp zonder de strepen van de 6 gewoon een ontwerp is om ons op het verkeerde been te zetten.. Ik zou graag weer eens iets nieuws zien

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Ik hoop zo dat dat ontwerp zonder de strepen van de 6 gewoon een ontwerp is om ons op het verkeerde been te zetten.. Ik zou graag weer eens iets nieuws zien

  Geloof me, je bent niet alleen, ik hoop ook op een nieuw ontwerp. Vind het anders maar erg flauw. In mijn binnenste zeg ik gewoon, nee, dit is om ons op het verkeerde been te zetten en ze gaan met iets nieuws komen. Aan de andere kant, kijk ik dan naar de iphone SE, en dan zie ik dat ze wel durven om oudere ontwerpen te gebruiken maar alleen de binnenkant echt vernieuwen. Ik vind de kracht overigens geweldig van die kleine SE, maar ik zit niet op een afkooksel te wachten (qua design dan). Ik hoop echt op iets nieuws. Hij hoeft zelf niet dunner voor mij, maar gewoon iets anders…

 • Profielfoto
  Jonasken

  Oei complex ontwerp… Hopelijk dan betere kwaliteit…
  Dit is al m’n 3e iphone met het halve maan op m’n frontcamera…

 • Profielfoto
  Night

  Misschien een toupet nemen dan?:-P

 • Profielfoto
  Matth

  De iPhone 7 hoeft niet dunner en lichter. Hij mag van mij zelfs een mm dikker. Als ik maar geen hoesje nodig heb om hem vast te houden zonder dat hij uit mijn handen glijdt en graag een ontwerp dat een val van een halve meter overleeft zonder dat het scherm breekt.
  Nu heb ik een hele mooie slanke iPhone 6 met een dik condoom eromheen en nog twee barsten op het scherm. ?

 • Profielfoto
  Pivni Pes

  Nou, die van mij bestaat alleen maar uit stukjes glas die bij elkaar worden gehouden met anti steenslag folie voor auto’s.
  Ik heb nog nooit zoveel een telefoon laten vallen als deze.
  Die anti steenslag folie is een stroeve folie, de nieuwe telefoon plak ik de voorkant en achterkant gelijk met deze folie zodat hij niet zo glad meer is.

 • Profielfoto
  no_poo

  Edge-to-edge OLED scherm zou een reden zijn voor mij om over te stappen vanaf mijn 6 Plus.

  Veel andere dingen kan ik niet verzinnen behalve als mijn 6 Plus een keer traag gaat worden en de batterij afneemt.

  Het lijkt er niet op dat de iPhone 7 zoveel beter gaat worden. Ze zullen het ongetwijfeld goed weten te praten, maar in feite zijn alle iPhones boven de 5 geschikt voor een extra jaartje.

  Ik legde mijn iPhone net naast mijn iPhone 2G… Even relativeren is altijd nuttig.

 • Profielfoto
  doctor_apple

  LTE Advanced (4.5G) op 450 mbps zou mooi zijn … Maar …

  Vandaag kun je naar de winkel stappen en bijvoorbeeld een LG G5 telefoon kopen en, ongeacht wat je van het ontwerp vind, deze telefoon werkt vandaag de dag met LTE Advanced categorie 12 … Oftewel 600 mbps …

  Komende maanden volgen er aanmerkelijk meer, daar LTE Advanced Cat 12 ondersteuning standaard in de Snapdragon 820 processor zit opgenomen … En laat dat nu een veelgebruikte processor-familie zijn voor Android toestellen …

  Dit terwijl we bij Apple dus nog de sprong moeten maken naar … 450 mbps?

  En … waar blijft WiFi 802.11aD (dus niet aC) ???

  802.11ad

  Overigens was Apple wel weer snel met het opnemen van Bluetooth 4.2 in de telefoons … Da’s mooi, maar de ‘levenslijn met de wereld (4G en WiFi)’ vind ik momenteel iets belangrijker dan het ‘Personal Area Network’ rondom de telefoon, zoals Bluetooth.

  Maar er zijn ook verbeteringen denkbaar op het gebied van laadtijd. Bij ‘de buren’ is er al enige tijd een techniek genaamd ‘Quick Charge’, het doet precies wat het de naam zegt: de batterij razendsnel opladen.

  Als je in deze tabel kijkt, dan zie je dat de iPhone wel een behoorlijk lange laadtijd heeft … Al is dat natuurlijk wel wat verbeterd, maar er is nog zeker een verbeterslag te maken …

  Ook de NFC-implementatie … Naast Apple producten heb ik ook andere merken, en waar ik me inmiddels aan erger is dat ik op een Android telefoon rustig meerder bank-apps kan draaien waarbij ik middels de NFC-chip in de telefoon kan betalen als ware het een betaalpas.

  Barclays App: et voila, ING bank App: et voila, UBS Switzerland: et voila …

  iPhone: nada …

  Kortom: werk aan de winkel voor Cupertino …

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Misschien een customized iPhone….voor elke iPhone een (licht) ander uiterlijk. Zou leuk zijn. Een rubberen of rubberachtige stroeve rand, zodat ik niet m’n iPhone 6 Plus zo makkelijk uit m’n handen laat vallen. Ik gebruik nu – tegen mijn gewoonte in – een doorzichtig gel hoesje voor de grip. Scherm over de hele voorkant. Dán stap ik over, anders wacht ik nog een jaartje.

  Of écht belangrijke health informatie en nieuwe sensoren met écht belangwekkende gezondheidsinfo op de Apple Watch, zodat de Health app op de iPhone echt belangrijke info geeft en ik het dan eindelijk écht nodig vindt om die aan te schaffen.

  Intussen heb ik nog veel plezier van mijn iPhone 6 Plus, het gemak dat ik van het grote scherm heb en ben ik nog elke dag blij dat ik wat extra’s heb betaald voor 64GB. Is het dubbel en dwars waard!

  @Doctor Apple: de lange laadtijd van de iPhone 6 Plus wordt o.a. ook veroorzaakt omdat er het zelfde kleine ladertje bij verstrekt wordt als bij de gewone iPhone 6(s), terwijl de batterij veel groter is en dus de iPad lader een betere optie zou zijn. Dat gaat een stuk sneller!

 • Profielfoto
  seek

  Misschien een customized iPhone….voor elke iPhone een (licht) ander uiterlijk.

  Op welke manier zou dat het ontwerp complexer maken, op zo’n manier dat personeel veel meer training nodig heeft?