‘iOS 10 krijgt standalone HomeKit-app’

3 reacties

HomeKit werd in 2014 geïntroduceerd, maar voor veel iOS-gebruikers is het nog steeds niet duidelijk wat Apple’s oplossing voor een slim huis nu eigenlijk is. HomeKit is niet zichtbaar en doet op de achtergrond iets. Met iOS 10 komt daar waarschijnlijk verandering in.

Een marketing-medewerker van Apple probeerde in een review bij Amazon wat advies te geven en heeft zijn mond voorbij gepraat. Hij zegt dat een officiële HomeKit-app dit najaar in iOS 10 volgt.

We hebben de boodschap van de medewerker zelf niet gezien, maar MacRumors heeft via LinkedIn geverifieerd dat het om een legitieme marketing-medewerker van Apple gaat. Hij schrijft het volgende:

Ik werk bij de marketing-afdeling van Apple, waar we verschillende smart home-apparaten testen, met name die met HomeKit-ondersteuning […] Er zijn veel gratis apps van derden die je meer controle over HomeKit geven. Bijvoorbeeld Yonomi (gratis) of Home (€ 14,99). Beide apps ondersteunen alle HomeKit-apparaten. De volgende iOS-versie zal een standalone “HomeKit” app hebben. Die komt in het najaar.

Apple heeft al een app

Heel veel werk is het maken van een HomeKit-app voor iOS 10 waarschijnlijk niet. Apple heeft er namelijk al een genaamd HMCatalog. Deze is alleen voor ontwikkelaars en is als open source-project bij Apple te downloaden. De app is nog erg kaal, maar werkt verder prima. Ontwikkelaars kunnen ‘m zelf via Xcode compileren en installeren.

homecat-001
HMCatalog – Klik/tap voor groter.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  Maikelw

  Dat gaat de goede kant op:) ben benieuwd, want inderdaad, sinds de lancering weinig over gehoord verder.

 • Profielfoto
  Hasoweh

  Homekit blijft een dienst / product dat op een WWDC is aangekondigd. Dat de “doorsnee consument” hier nog niet heel veel kaas van gegeten heeft is dus ook niet zo gek. In theorie is het nog steeds alleen gericht op developers in mijn ogen.

 • Profielfoto
  polansky

  Ik weet niet of Apple wel zo ‘goed’ is als ze zelf willen laten geloven.

  Thuis gebruik ik momenteel Domoticz, die draait op een Synology NAS.

  Als de deurbel gaat, gaan daarbij automatisch de lichten aan voor de deur en in de hal. Na 22.30 wordt de achtertuin geactiveerd met een bewegingsmelder, waarbij als de poort opengaat er vol licht in de achtertuin schijnt.

  Tegelijkertijd zijn een aantal hue lampen gekoppeld voor sfeerverlichting in huis en worden er ‘hue’ lampen gebruikt in diverse slaapkamers als wakeup light. Ook is de Nest thermostaat gekoppeld aan Domoticz, zodat je een goed overzicht krijgt van je gebruik.

  Apple heeft met homekit best potentie, maar ligt in mijn ogen wel gigantisch achter bij wat er nu al mogelijk is.