‘Instapmodel iPhone 7 krijgt 32GB opslag’

12 reacties

Tijdens de presentatie van een nieuwe iPhone is het altijd afwachten: komt Apple dit jaar opnieuw met een instapmodel van 16GB of wordt de sprong naar 32GB gemaakt? Een nieuw gerucht wijst erop dat het met de iPhone 7 eindelijk gaat gebeuren.

De Chinese analist Kevin Wang zegt van bronnen binnen de distributieketen gehoord te hebben dat het instapmodel met 32GB geleverd wordt. Hoog tijd, want Apple levert de iPhone al sinds 2009 met 16GB opslag.

Maximale opslag naar 256GB?

Apple zou  de maximale opslagcapaciteit van de iPhone ook gaan verhogen. Deze is momenteel 128GB, maar de iPhone zou de iPad Pro volgen en met maximaal 256GB opslag geleverd worden. Volgens eerdere geruchten krijgt de 5,5-inch iPhone 7 Plus bovendien 3GB RAM, dit zou nodig zijn om de foto’s die de dubbele camera in het toestel maakt snel samen te voegen tot één foto (zie: Video toont potentie dual camera iPhone 7).
iphone7-render-16x9
Juich niet te vroeg. Het bericht van Wang staat haaks op eerder gelekte foto’s die opslag­chips van 16, 64 en 256GB toonden en de analist heeft geen publiek track record. Anno 2016 zou het echter logisch zijn om de stap naar 32GB te maken. Alle premium Android-telefoons kwamen dit jaar met minimaal 32GB opslag en de iPhone neemt 4K video op, wat 16GB binnen no-time vult. De iPhone 7 wordt in september verwacht.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  Dydefox

  Voor de kosten per GB hoef je het niet te laten, altijd heb ik mij afgevraagd waarom dit zo hoog is en alleen bij Apple…

 • Profielfoto
  Franky Mac

  32GB is nog aan de krappe kant met die HD foto’s en 4K filmpjes die de huidige iPhones kunnen maken.

  @Raymon De 5C werd tot vorig jaar nog met 8GB geleverd.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Toch al?
  .
  Dan zullen de standaard EarPods wel verdwijnen uit de verpakking.

 • Profielfoto
  Kees123

  @Franky Mac
  Bij introductie van de 5c was er geen 8GB model. Bij introductie van iPhones is 16GB al jaren de standaard, sinds de iPhone 4 uit mijn hoofd. 16GB kan echt niet meer…

 • Profielfoto
  fredmatrack

  En daarmee laat Apple zich weer van zijn belachelijkste kant zien… 32 GB in deze tijd… peanuts! Jammer genoeg betaal je er geen peanuts meer voor.

  Idem in de Macs: hoe belachelijk duur zijn die upgrades voor de opslag niet? En dat terwijl bij alle fabrikanten de SSD’s enorm hard in prijs gedaald zijn…

 • Profielfoto
  koen

  Het is en blijft een telefoon.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  “Het is en blijft een telefoon”.

  Sorry man, moet je teleurstellen, het zijn mini zak computers geworden. En dat vraagt om heel wat meer dan een gewone telefoon. Een telefoon daar kan je in principe alleen maar mee bellen (zelfs berichten is eigenlijk een extra).

  Dit terzijde, 16GB is belachelijk en 32GB is idd aan de krappe kant zoals Franky Mac zegt. Vergeet niet dat iphones tegenwoordig 4k filmen en die hoogwaardige foto’s en live foto’s vragen ook net dat ietsje meer. Tel daarbij nog de zwaarder geworden apps en je weet het wel:-)

  Nee, ze zouden moeten beginnen bij 64. Ze zouden zelf de 32Gb moeten overslaan. Gewoon ter preventie al, dan kunnen ze de volgende 8j weer verder…

  Nu ja, we zouden idd al blij mogen zijn met 32Gb maar dat gaan ze ons niet geven. De chips die onlangs getoond zijn laten toch duidelijk 16GB zien, tenzij ze nog veranderen van gedacht natuurlijk:-)

 • Profielfoto
  knekkie

  16GB is prima als apple het eindelijk eens toe staat om het geheugen uit te breiden middels een Micros SD kaartje.

  Hiermee kan je van je iPhone ook een nuttige (Airdrop compatible) USB schijf maken.

  Laat Apple de rest van de modellen maar onderscheiden op mogelijkheden in plaats van meer opslag voor honderden euro’s

 • Profielfoto
  Afroman

  Ik ben begonnen met een 8 Gb iPhone met iPhone OS 1.0 zonder app store en met een fotocamera van 2 megapixels. Toen heb ik de 3g genomen. (zelfde specs, ik had mijn iPhone verkocht aan een ander, lang verhaal doet er niet to). En toen kon ik er ook een tijdje mee vooruit. Met de 4 die ik had gekocht in 2010 had ik 16 Gb. Dat was wel nodig want iOS 4 nam veel meer ruimte in beslag dat de eerdere versies, je had een Retina scherm, wat dus de apps groter maakt voor de scherpere ervaring. De camera kon in 5 megapixels foto’s maken en 720p filmen. Al die factoren zorgde ervoor dat je wel minimaal 16 Gb moest hebben. Bij de volgende iPhone, de 5S had ik de fout gemaakt weer een 16 Gb te nemen. (en ik vond 350 euro bijbetalen belachelijk veel geld maar goed). iOS 8, FullHD filmen, 8 megapixelfoto’s, nieuwe grotere apps. Dat zijn allemaal dingen die ervoor zorgen dat 16 Gb veels te weinig is. Je telefoon is zo vol. NU heb ik een 6S met 64 Gb en ik hoef me geen enkele zorgen te maken.(de 5S heb ik aan mijn moeder gegeven, heeft ze ook eindelijk een smartphone. Voor haar voldoet het prima maar ook de volgende telefoon moet minimaal 64 Gb hebben voor haar) Ook als je kijkt naar apps zoals Spotify, Twitter en Instagram, allemaal apps die ook heel veel in cache opslaan. Dus 16 Gb is gewoon te weinig. Zeker als je ziet dat de toekomst draait om hoge resolutie beelden(4k films, hoogwaardige kwaliteit fotografie), VR, etc etc.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik heb nog steeds een iPhone 5c met 8GB geheugen, ik kan mij daar wel mee redden want ik heb nog ongeveer 2,3GB vrije ruimte maar 16GB zou geen luxe zijn voor mij.
  Het probleem is denk ik dat het te duur is om een 16GB en 32GB te maken. De 32GB voor de prijs van nu de 16GB en als je dan kiest voor een 16GB krijg je bijv. 50,- korting.
  .
  Gaat niet gebeuren maar het zou wel ideaal zijn. Mensen die niet heel veel hun telefoon gebruiken en er niet heel veel op doen ontzie je dan een beetje qua prijs. Ik bedoel, mensen met 16GB zullen niet de mensen zijn die de camera functie volledig gebruiken, die de hele dag lopen te filmen en foto’s te schieten.

 • Profielfoto
  Jochem De Jong

  Ik heb toen ik mijn abbo kon verlengen juist voor de 128gb versie gekozen. Wetende dat de iPhone 6s filmt in 4K. Daarnaast is de gemiddelde live Photo ook iets van 5mb geloof ik.

  Ik film en fotografeer veel met mijn iPhone. Op mijn vorige iPhone (5s 16gb) zat ik de laatste jaar constant foto’s te back-upen en te verwijderen van mijn iPhone, puur omdat het regelmatig vol zat. Sinds ik de 6s plus 128gb heb. Is dit nog niet nodig geweest. Ook het verwijderen van apps omdat anders de update niet uitgevoerd kan worden. Eerlijk ik had evt ook met een 64gb iPhone uit te voeten gekund. Maar dan zit ik vermoed ik over een jaar met het zelfde.

  Ter info sinds ik mijn nieuwe iphone heb. Is er ca 10gb aan live foto’s en filmpjes gemaakt in 3 maanden tijd.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Mja Knekkie, zelfs al is er sd uitbreiding is 16GB nog belachelijk hoor. Ik dacht dat de Android versies nu al standaard met 32GB verkocht werden? De nieuwere modellen? Ben niet zeker hoor. Maar hoe dan ook, zoals ik eerder zei, met al het nieuwe dat er momenteel komt en nog zit aan te komen (4k,live foto’s,hogere resoluties van scherm enz enz…), is 16gb gewoon te weinig. Ik ben akkoord met Shmoo, als je niet veel met je smartphone doet, kan je prima uit de weg met 16gb. Maar uiteindelijk, de meeste die een iphone kopen gaan uiteindelijk toch Apps installeren, of een game, al dan niet eens een foto of filmpje maken als ze samen thuis bij familie kerst vieren of op één of ander concert of evenement zitten.

  16Gb is dan gewoon aan de krappe kant. Als je geen probleem hebt om constant backups te maken en dingen verwijderen van je telefoon is dat uiteraard geen probleem. Mijn volgende iPhone zal denk ik toch ook 128GB worden, 256 indien beschikbaar.

  Ik moet wel persoonlijk er bij zeggen dat ik niet alle jaren upgrade. Ik zit nog met de iPhone 5 met 16GB en besef nu wel dat dat te weinig is ook. Maar op het moment van aanschaf voldeed dat prima:-) het is maar met de jaren dat eigenlijk mijn toepassingen toenamen en ik meer met mijn iPhone begon te doen, nu zoek ik ook niet echt naar apps of nieuwe games of wat dan ook omdat ik anders met een “opslag” probleem zit:P

  Enfin, één ding is duidelijk, meningen verschillen hier wel over.