Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 18 mei 2016

India krijgt een permanente mini-WWDC

Apple is vastbesloten voet aan de grond te krijgen in opkomende economieën zoals China en India. Nadat de iPhone-maker een miljard dollar in een Chinese Uber-rivaal investeerde, kondigt het vandaag een groot centrum voor iOS-ontwikkelaars in India aan.

Apple noemt het een unieke “design and development accelerator” voor Indiase ontwikkelaars. Het centrum komt in de stad Bengaluru, de thuisbasis van veel startups in het land. De opening staat begin 2017 gepland.

Workshops en een-op-een-advies

In een persbericht schrijft Apple dat er iedere week workshops in het centrum zullen zijn. Ook kunnen ontwikkelaars Apple-experts een-op-een-advies vragen over hun apps en komen er speciale trainingsprogramma’s voor Apple’s eigen programmeertaal Swift. Met al die faciliteiten lijkt het een soort permanente WWDC in het klein.

Tim Cook bezoekt India

Apple-CEO Tim Cook was eerder deze week nog in China, maar is volgens CNN inmiddels in India geland. Hij zal daar onder andere met premier Narendra Modi praten. Het is duidelijk dat Apple India ziet als volgende groeimarkt voor de iPhone en andere Apple-producten. In een eerder interview zei Cook al dat de kansen in India groot zijn. Het land is in 2022 het meest bevolkte land ter de wereld, heeft een jonge populatie en zal de komende tijd 4G LTE krijgen.

Reageer op artikel:
India krijgt een permanente mini-WWDC
Sluiten