Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 6 mei 2016
Leestijd: 2 minuten

Hungry Shark World: smerig, mooi en vermakelijk

In de huid kruipen van een hongerige witte haai? Het kan in Hungry Shark World. De laatste game in een succesvolle reeks van zes, gepubliceerd door Ubisoft. Het idee is simpel: je bent een mensenetende haai met een obsessie voor eten, dus gaat alles eraan.

Een game waarin je vissen, krabben, duikers, zwemmers en meer moet verorberen? Jup. De voedselketen is wreed en de behoefte groot, volgens Ubisoft is de voorloper van deze game zo’n 230 miljoen keer gedownload.

Eten of gegeten worden

In Hungry Shark World moet je diverse missies voltooien. Die variëren van: “eet 10 krabben” tot “blijf 3 minuten leven”. Tijdens je tocht door de zee kom je obstakels zoals mijnen, duikers gewapend met geweren em zelfs andere hongerige haaien tegen. De bediening is eenvoudig, de graphics mooi en het concept vermakelijk en sadistisch. Er zijn 20 missies, 17 haaien om te verzamelen in 7 formaten op 3 plaatsen in de wereld.

Een leuke easter egg in de game: Je ziet soms verschillende letters drijven. Eet alleen de letters uit het woord “H-U-N-G-R-Y” op en je activeert supersize mode. Je haai wordt dan drie keer zo groot en is even immuun voor vijanden.

Typisch freemium

De game is gratis te downloaden, maar werkt met in-app aankopen zoals munten en edelstenen. Deze kun je verzamelen door missies te voltooien, maar ook gewoon kopen. Met munten en edelstenen ontgrendel je nieuwe, grotere haaien en skills. De game is goed speelbaar zonder in-app aankopen, maar soms duurt het nét te lang voordat een missie voltooid is.

Als je niet vies bent van wat bloed en in-app aankopen is Hungry Shark World een aanrader. Laat anders de hongerige haaien links liggen en trakteer jezelf op een koel drankje in de avondzon. Met extra ijs, zonder in-app aankopen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hungry Shark World: smerig, mooi en vermakelijk
Sluiten