Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 31 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

‘Grote iPhone-update wordt driejaarlijks’

Wie de geruchten volgt, heeft door dat de iPhone 7 geen radicale vernieuwing zal zijn. De grote vernieuwingen (glazen ontwerp, OLED) staan voor 2017 gepland. Apple zou voortaan niet elke twee jaar maar elke drie jaar een sterk vernieuwde iPhone uitbergen.

Volgens het Japanse Nikkei wil Apple zijn vaste cyclus met het ene jaar een radicaal vernieuwde iPhone en het andere jaar een S-model met kleine verbeteringen loslaten. Er zou niet zoveel meer te vernieuwen zijn.

Natuurlijk heeft Apple dit niet bevestigd, maar de huidige iPhone 7-geruchten lijken het verhaal te bevestigen. Het uiterlijk van de volgende iPhone wijkt naar verluidt weinig af van dat van de iPhone 6s. De antennebanden aan de achterkant zouden minder prominent aanwezig zijn, er komt mogelijk een dual camera en de minijack-wordt geschrapt waardoor het toestel waterdicht is, maar radicaal anders is het niet.

Concept: iPhone 7 Plus met dual camera.

Naast het gegeven dat de innovaties in de smartphone-markt gewoon niet zo hard meer gaan, is het voor Apple ook moeilijk om iedere 24 maanden met een radicaal nieuw ontwerp te komen. Grote hoeveelheden, strenge kwaliteitseisen en de beschikbaarheid van bepaalde materialen spelen mee. Of Apple het aandurft om de tragere cyclus te benoemen en van de iPhone / iPhone S naamgeving af te stappen is de vraag. Hou alvast rekening met dat Apple volgens critici “meer dan ooit” doomed zal zijn…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Grote iPhone-update wordt driejaarlijks’
Sluiten