Google’s geheimen: YouTube Messenger en Siri voor thuis

4 reacties

Op 13 juni start Apple’s WWDC 2016, maar eerst is het tijd voor Google’s ontwikkelaars­feestje. Google I/O start op 18 mei en brengt naast Android ook ontwikkelingen die voor iOS-gebruikers interessant zijn. Twee verrassende plannen zijn er al gelekt.

Met Youtube Messenger strijdt Google tegen het dominante Facebook dat met Messenger en WhatsApp een groot de mobiele communicatie in handen heeft. De zoekgigant werkt ook aan een Siri-alternatief voor thuis.

YouTube Messenger

YouTube voelt het de hete adem van Facebook en Snapchat in zijn nek en gaat een chat-sectie in de YouTube-app bouwen. Het Amerikaanse blad Wired weet dat YouTube Messenger momenteel getest wordt. De dienst laat gebruikers onderling over gedeelde YouTube-video’s chatten. Google hoopt hiermee gebruikers langer binnen YouTube te houden en wil het kopiëren en plakken van links in bijvoorbeeld WhatsApp ontmoedigen.
Sharing-feature052

Virtuele assistent in de woonkamer

Siri-concurrent Google Now werkt momenteel alleen op smartphones, maar Google wil ook de woonkamer in. De zoek­gigant werkt onder de codenaam “Chirp” aan een apparaat met ingebouwde speaker en microfoon voor in huis. Zo staat Google Now altijd tot je beschikking. Amazon heeft met de Echo al een vergelijkbaar product op de markt en boekt daar aardig succes mee. Volgens Re/Code krijgen we tijdens Google I/O een demo van “Chirp” te zien en lijkt het apparaat op de OnHub-router die Google vorig jaar introduceerde.

amazon-echo
Amazon Echo.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  bassbug

  Wie is nog geïnteresseerd in nog een SMS dienst?…
  Straks moet je 6 messengers in de lucht gaan houden. Is toch niet werkbaar!

 • Profielfoto
  Jochem De Jong

  6… ik timmer al aardig aan de weg met 4 Messenger apps op mijn iPhone: iMessage, WhatsApp, Telegram, SMS. Oké iMessage en sms is eigenlijk 1 ik zie het als 2 losse diensten – app.

  Google probeert al jaren een succes op de Messenger markt te worden. Met o.a Google talk en Google Hangouts. Heb beide diensten wel eens gebruikt maar diensten als WhatsApp en Telegram waren gewoon gebruiksvriendelijker.

 • Profielfoto
  Niels

  Ja wie wil dat nou niet, een Google spion in elke kamer die alles in de gaten houdt onder het mom van ‘gebruikersverbetering’…

 • Profielfoto
  tricodoro

  @NielsDam: precies mijn eerste gedachte bij een ‘assistent’ die continu aan staat! Alles in de gaten houden en kijken of er een slaatje uit kan worden geslagen. Net als de Google Car: precies weten waar iedereen heen gaat zodat Google meer over je weet en nog gerichter reclame aan kan bieden…