Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 11 mei 2016

Google Translate werkt nu ook offline

Net op tijd voor de zomer en vakantie­periode heeft Google zijn Translate-app voorzien van een offline functie. Gebruikers van iOS kunnen met versie 5.0 van Google Translate nu offline vertaalbestanden downloaden. Op Android kon dit al langer.

De vertaalbestanden zijn ongeveer 30 MB per stuk en Google bied 52 verschillende talen offline aan, van Afrikaans tot Zweeds.

Na het opstarten van de app en het kiezen van een taal vraagt Google Translate automatisch of de taal gedownload moet worden. Via het menu Instellingen > Offline vertaling kun je ook direct meerdere talen binnenhalen.

Naast offline vertalen heeft Google in versie 5.0 van zijn Translate-app ook het de Word Lens verbeterd. De functie voor foto-vertalingen met de camera herkent nu Chinese karakters en vertaalt deze real-time.

Reageer op artikel:
Google Translate werkt nu ook offline
Sluiten