Google Translate werkt nu ook offline

5 reacties

Net op tijd voor de zomer en vakantie­periode heeft Google zijn Translate-app voorzien van een offline functie. Gebruikers van iOS kunnen met versie 5.0 van Google Translate nu offline vertaalbestanden downloaden. Op Android kon dit al langer.

De vertaalbestanden zijn ongeveer 30 MB per stuk en Google bied 52 verschillende talen offline aan, van Afrikaans tot Zweeds.

Na het opstarten van de app en het kiezen van een taal vraagt Google Translate automatisch of de taal gedownload moet worden. Via het menu Instellingen > Offline vertaling kun je ook direct meerdere talen binnenhalen.
translate-offiline-001
Naast offline vertalen heeft Google in versie 5.0 van zijn Translate-app ook het de Word Lens verbeterd. De functie voor foto-vertalingen met de camera herkent nu Chinese karakters en vertaalt deze real-time.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  mowat

  Werkt dit enkel van het Engels naar bv. Nederlands of een andere taal , of ook bv. van Spaans of Italiaans naar Nederlands en vice versa ?

 • Profielfoto
  Shyos

  Probeer het eens… En laat het even weten!

 • Profielfoto
  mowat

  Geprobeerd. En werkt inderdaad in beide richtingen. Ik heb nu Spaans -Nederlands en Nederlands -Spaans getest en dat werkt goed. Maar er is een hele rits talen beschikbaar om te downloaden en/of offline te gebruiken.

 • Profielfoto
  Ouw

  Pas op! Er zit een klein instinkertje in. Het te downloaden pakket is het woordenboek voor de taal waarop je telefoon staat ingesteld en de andere taal. Mijn telefoons en computers staan meestal op Engels omdat ik dat makkelijker vind. Als ik dan ‘German’ download, krijg ik German-English en English-German en dat was niet de bedoeling. Uiteindelijk is Nederlands mijn moedertaal, dus eerst de telefoon op Nederlands instellen en dan de gewenste woordenboeken downloaden. In mijn geval Engels, Duits, Frans, Spaans, Bulgaars en nog zo wat. Altijd handig als je even geen verbinding hebt.

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Nu pas? Op Android kon dit inderdaad al jaren … ?