Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 18 mei 2016

Google I/O: nieuwe assistent en slimme speaker voor thuis

Google heeft het tijdens zijn I/O conferentie niet alleen over Android, maar ook over technologie die interessant is voor iOS-gebruikers. Zo onthulde de zoekgigant een nieuwe Siri-concurrent die naast smartphones ook in een home-speaker zit.

Google Now was al een goede basis en met Google Assistant neem het bedrijf de volgende stap. De Google Home-speaker bevat niet alleen de assistent, maar werkt ook met Chromecast en diverse diensten.

Google Home

Met de Home-speaker brengt Google zijn assistent naar de huiskamer. Met Google Home wil de zoekgigant “dagelijkse taken in huis makkelijk maken”. De speaker luistert altijd en werkt hand in hand met Google Cast. Zo is het mogelijk om met spraakcommando’s muziek af te laten spelen op diverse speakers in huis, films te start op Chromecast-apparaten en is er integratie met de Nest-thermostaat.

Via Google Assistant geeft de speaker antwoord op allerlei vragen en is het mogelijk om dingen als bioscoopkaartjes, eten of bloemen te bestellen. Google Home zal later dit jaar beschikbaar zijn, er is tijd nodig om partnerships met diensten van derden te smeden.

Google Assistant

Met Google Assistant breidt het bedrijf Google Now aanzienlijk uit en laat het een beetje meer op Siri lijken. Google Assistant gebruikt de Google Knowledge Graph en herkent banden tussen gebruikers, plaatsen waar de gebruiker geweest is en welke objecten hij bezit. Zo wil Google nog beter op verzoeken reageren.
Met Assistant wil Google wil ook meer conversaties dan droge antwoorden geven. Net als Siri houdt Assistant rekening met de context om natuurlijk te reageren op vragen als: “Welke films draaien in de bioscoop vanavond? En volgens:”Alleen kinderfilms”. Siri begrijpt dit soort verzoeken ook, maar Assistant voegt een extra dimensie toe: het is mogelijk om een ticket te boeken voor een film. Veel diensten zijn aan boord, onder andere: Netflix, Uber, Pandora, WhatsApp en Spotify doen mee.

Google Assistant zal beschikbaar op meerdere apparaten beschikbaar zijn, zoals op smartphones (Android en iOS), wearables, auto’s en in de huiskamer met de Home-speaker.

Reageer op artikel:
Google I/O: nieuwe assistent en slimme speaker voor thuis
Sluiten