Google I/O: Allo en Duo zijn nieuwe chat-apps voor iOS

10 reacties

Google is er nooit in geslaagd de markt voor chat-apps te veroveren. Facebook domineert momenteel met WhatsApp en Messenger, maar dat houdt de zoekgigant niet tegen om het opnieuw te proberen met twee apps: Allo voor chatten en Duo voor videobellen.

Allo en Duo werken niet op basis van een Google-account, maar op een telefoonnummer. Google heeft de apps volgestopt met nuttige en minder nuttige functies. Een overzicht:

Chatten: Allo

Google Allo focust op drie pijlers: expressie, assistentie en veiligheid. De app biedt de mogelijkheid om stickers en emoji te gebruiken, maar ook om de lettergrootte per bericht aan te passen. Ben je erg enthousiast? Schreeuw het dan uit met grote letters en een grote emoji.

allo1
Klik/tap voor groter.

Allo maakt ook volop gebruik van Google’s machine learning om tekst te herkennen en een antwoord te suggereren. Google de gesuggereerde antwoorden “Smart Replies”. De antwoorden werken niet alleen op tekst, maar ook op afbeeldingen die gestuurd worden. Op de vraag “Samen dineren vanavond?” komen de suggesties “Ik zal er zijn!” of “Sorry, ben druk”. Op een plaatje van een hond worden antwoorden als “Schattige hond!” en “Aww!” gesuggereerd. De Google Assistant is ook binnen Allo beschikbaar. Binnen ieder gesprek kan aan @Google een vraag worden gesteld. Het antwoord verschijnt bij de verzender en ontvanger op zijn scherm.

allo2
Klik/tap voor groter.

Privacy is een andere belangrijke pijler. Allo bevat een ingebouwde Incognito Modus die end-to-end-versleuteling inschakelt. Notificaties worden in deze modus discreet en eventueel kunnen berichten na een zelf in te stellen tijd automatisch verdwijnen. Incognito chats worden niet op de Google-servers bewaard.

Duo: Videochatten

Met Duo gaat Google de concurrent met FaceTime en Skype aan. De app werkt volgens Google ook goed op trage netwerken en zorgt via een nieuw protocol voor snelle verbinding. Een onderscheidende functie is Knock Knock, dit toont de camera van de beller al tijdens het overgaan en voordat je hebt opgenomen. Zo zie je waar iemand voor belt.

duo1
Knock Knock-functie.

Allo en Duo zijn deze zomer beschikbaar voor zowel iOS als Android. Zit jij op de nieuwe chat-apps van Google te wachten?

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  Bryan

  Ik zit zo’n beetje al jaren te wachten op die ene chat app die iedereen gebruikt en beter is dan WhatsApp!…

 • Profielfoto
  koen

  Dat wordt wachten op de `Allo `Allo! grappen:grin:

 • Profielfoto
  Afroman

  Het is eigenlijk niet heel vernieuwend dat videobellen. Onder de motorkap is het vast een heel festijn. Maar ik vind die knock knock functie echt cool. Hoe simpel maar hoe anders wil je het hebben.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Er komt nog een keer een tijd dan heeft elk contact in je telefoon z’n eigen chat app.

 • Profielfoto
  SvS

  Ik zit zo’n beetje al jaren te wachten op die ene chat app die iedereen gebruikt en beter is dan WhatsApp!…

  Telegram! Elke keer steeds nieuwe, handige functies bij de updates. Alleen moeten er wel heel wat meer mensen over en/of terug.

 • Profielfoto
  Lauwrence

  @Koen:

  Gaat-ie dan….. ‘Allo ‘allo? Listen carefully, I shall say this only once.

  P.S. Wie deze niet begrijpt is te jong:-P

 • Profielfoto
  farl4web

  Typisch Google om de end-to-end encryptie optioneel te maken. Bij Whatsapp, Telegram, iMessage en Signal gebeurd het standaard altijd en Google alleen als je het kiest bij een chat. De ware aard van Google: altijd bezig om data van ons te verzamelen.

 • Profielfoto
  starrewiets

  En wat is er geworden van hangouts dan dat is na genoeg het zelfde maar dan via gmail account en chat en vidio in 1
  Denk niet dat deze app het lang ret

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  ja waarom 2 apps? Meteen al een fail dan, hoef je niet langer over na te denken

 • Profielfoto
  ricjuh

  Berichten en FaceTime zijn ook 2 apparte apps, vrij logisch lijkt me.