Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 18 mei 2016

Google I/O: Allo en Duo zijn nieuwe chat-apps voor iOS

Google is er nooit in geslaagd de markt voor chat-apps te veroveren. Facebook domineert momenteel met WhatsApp en Messenger, maar dat houdt de zoekgigant niet tegen om het opnieuw te proberen met twee apps: Allo voor chatten en Duo voor videobellen.

Allo en Duo werken niet op basis van een Google-account, maar op een telefoonnummer. Google heeft de apps volgestopt met nuttige en minder nuttige functies. Een overzicht:

Chatten: Allo

Google Allo focust op drie pijlers: expressie, assistentie en veiligheid. De app biedt de mogelijkheid om stickers en emoji te gebruiken, maar ook om de lettergrootte per bericht aan te passen. Ben je erg enthousiast? Schreeuw het dan uit met grote letters en een grote emoji.

Klik/tap voor groter.

Allo maakt ook volop gebruik van Google’s machine learning om tekst te herkennen en een antwoord te suggereren. Google de gesuggereerde antwoorden “Smart Replies”. De antwoorden werken niet alleen op tekst, maar ook op afbeeldingen die gestuurd worden. Op de vraag “Samen dineren vanavond?” komen de suggesties “Ik zal er zijn!” of “Sorry, ben druk”. Op een plaatje van een hond worden antwoorden als “Schattige hond!” en “Aww!” gesuggereerd. De Google Assistant is ook binnen Allo beschikbaar. Binnen ieder gesprek kan aan @Google een vraag worden gesteld. Het antwoord verschijnt bij de verzender en ontvanger op zijn scherm.

Klik/tap voor groter.

Privacy is een andere belangrijke pijler. Allo bevat een ingebouwde Incognito Modus die end-to-end-versleuteling inschakelt. Notificaties worden in deze modus discreet en eventueel kunnen berichten na een zelf in te stellen tijd automatisch verdwijnen. Incognito chats worden niet op de Google-servers bewaard.

Duo: Videochatten

Met Duo gaat Google de concurrent met FaceTime en Skype aan. De app werkt volgens Google ook goed op trage netwerken en zorgt via een nieuw protocol voor snelle verbinding. Een onderscheidende functie is Knock Knock, dit toont de camera van de beller al tijdens het overgaan en voordat je hebt opgenomen. Zo zie je waar iemand voor belt.

Knock Knock-functie.

Allo en Duo zijn deze zomer beschikbaar voor zowel iOS als Android. Zit jij op de nieuwe chat-apps van Google te wachten?

Reageer op artikel:
Google I/O: Allo en Duo zijn nieuwe chat-apps voor iOS
Sluiten