‘Apple werkt aan Siri-speaker voor thuis’

13 reacties

Naast de Mac, is Siri volgens nieuwe geruchten binnenkort ook beschikbaar in een doosje. Nouja, een speaker voor in je huis. Amazon en Google hebben sinds kort een dergelijk product op de markt en Apple zou er sinds zomer 2015 aan werken.

Of de Siri-speaker tijdens WWDC uit de doeken gedaan wordt is nog onzeker, maar volgens The Information wil Apple met een Siri-SDK voor ontwikkelaars in ieder geval de eerste stap richting Siri in huis gaan zetten.

Siri open en breder beschikbaar

Het lijkt erop dat Apple na jaren alleen nieuwe talen toegevoegd te hebben klaar is om Siri open te stellen voor ontwikkelaars en de assistent breder beschikbaar te maken. Siri komt in OS X 10.12 naar de Mac, blijkt uit recent gelekte schreenshots.

Mogelijkheden

Amazon was met de Echo de eerste met een speaker met slimme assistent voor in huis. Tijdens Google IO onthulde ook zoekgigant Google zijn eigen speaker met assistent: Google Home. Echo en Home kunnen onder andere muziek afspelen via streamingdiensten, afspraken in je agenda voorlezen en verzetten, berichten versturen en integreren met slimme lampen in huis. Een Siri-speaker van Apple zou prima kunnen aansluiten op HomeKit en met AirPlay en de nieuwe Apple TV kunnen werken.

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Ze zullen wel meer open moeten worden. Amazon en Google zijn zeer goed op weg!
  Zou wel fijn zijn als je ook de activiteiten kunt kiezen. Voor iPhone “hey Siri” en voor de echo-kloon bijvoorbeeld “hey home”.

  Daarnaast moet Siri beter gaan verstaan. Ze is nu nog echt zoo slecht!

 • Profielfoto
  DaveFlash

  Leuk, maar het kan nu al én in het Nederlands met de Homey van athom. Werkt erg fijn!

 • Profielfoto
  wensink

  Ik denk hierbij alleen aan de Apple TV

 • Profielfoto
  H3b

  Yes ! Hier zat ik op te wachten !

 • Profielfoto
  ajschot

  Dat zou geweldig zijn! hoef ik niet mijn telefoon te pakken om mijn lichten te aan te zetten of te dimmen.:)

 • Profielfoto
  Afroman

  Wat een schapen hier. Toen OMT Google Home presenteerde was iedereen sceptisch over het verzamelen van data en dat het niet nodig is en nu ontarmt iedereen het idee. WTF?!

 • Profielfoto
  kass

  Dat lijkt me echt geweldig, een apparaat wat de hele dag luistert wat ik in huis te zeggen heb!
  :roll:

 • Profielfoto
  Zakske

  Wat een schapen hier.

  Als een ander bedrijf iets bouwt is het altijd kut, maar als Apple het doet is het geweldig. Dat noem ik schapenlogica. Bèèè, bèèè!

 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  Haalt dit niet nóg een bestaansreden van de Apple Watch onderuit? Waarom zou je in godsnaam tegen een blokje in je huiskamer staan roepen als er een horloge met Siri om je pols zit? Beetje doelloos.

 • Profielfoto
  Niels

  Waarom niet integreren in de Apple Tv

 • Profielfoto
  Zakske

  Haalt dit niet nóg een bestaansreden van de Apple Watch onderuit?

  Het bestaansrecht van de Watch wordt gezondheid, let maar op.

  Waarom niet integreren in de Apple Tv

  Dat zal in een volgende versie dan uiteindelijk ook wel gebeuren.

 • Profielfoto
  mmww

  Grappig dat mensen echt een (afluister) microfoon in hun huis willen zetten! Ongelofelijk hoe goed van vertrouwen mensen toch zijn, je maakt een sexy product en ja hoor iedereen gaat er voor, zonder na te denken wat voor gevolgen dat heeft. Het is immers sexy en van Apple!

  Nou bij mij komt zo’n ding er absoluut niet in! Maakt niet uit welk merk. Ook “Hey Siri” niet! Bedrijven vertrouwen is wel het domste wat je kunt doen. Wat is de volgende stap? Permanent een camera in je woonkamer?

  Siri heb je toch al op je iPhone!?

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  Wat een schapen hier.

  Als een ander bedrijf iets bouwt is het altijd kut, maar als Apple het doet is het geweldig. Dat noem ik schapenlogica. Bèèè, bèèè!

  #opendeur