Garageband krijgt Chinese instrumenten en loops

Door: Raymon Mens - 8 reacties

Apple heeft GarageBand voor Mac en iOS uitgerust met nieuwe instrumenten, samples en loops voor het maken van Chinese muziek. Naast de Chinese content is Garageband ook volledig in het Chinees vertaald. De update komt terwijl Tim Cook in China is.

Na een update staat niet alleen een Chinese percussie kit kaar, ook de traditionele instrumenten Erhu en Pipa zijn beschikbaar. Bij de loops en samples zijn diverse opnamen uit de Peking-opera te vinden.

Op iPhone en iPad kunnen de instrumenten met Multitouch bespeeld worden en op de Mac kan het ingebouwde software-toetsenbord of een USB-toetsenbord gebruikt worden. Op compatibele iPhone-modellen kan het geluid van de Pipa en Erhu ook worden gevarieerd met 3D Touch.

Schermafbeelding 2016-05-17 om 11.47.51
Klik/tap voor groter.

Tim Cook is momenteel in China en maakte van de gelegenheid gebruik om samen met de Chinese muzikant JJ Lin de nieuwe GarageBand-opties te tonen. China is voor Apple op de Verenigde Staten na de grootste bron van inkomsten, maar het bedrijf staat onder druk van Peking. Zo deed de Chinese overheid onlangs iTunes Movies en iBooks in de ban. De Chinese Garageband-update kan dan ook als teken van goodwill gezien worden.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Waffle ಠ_ಠ

  Garageband… helemaal vergeten dat dat bestond. Nadat de podcasting features eruit waren gesloopt heb ik het hele programma weggedaan.
  Verkoopt Apple eigenlijk Jam Packs via de App Store? Lijkt me een prima distributiekanaal voor dat soort in-app-aankoop-achtige dingen, maar ik heb al eeuwen niets over Jam Packs gehoord.

 • Profielfoto
  Lucas V

  Wanneer komt Tim Cook in Nederland dan?

 • Profielfoto
  iMachia

  @Waffle

  Garageband is leuk als je niet moeilijk wil doen met LPX. En soms kun je Garageband zelfs gebruiken als voorbereiding voor LPX, maar vraag me niet wat daar het nut van is.

  Jam Packs levert geen zoekresultaten op in de App Store. Ik koester nog altijd mijn oude Packs die ik jaren geleden gekocht heb….. En tegenwoordig kun je buiten Apple om hele goeie instrumenten en sounds kopen. Los van het feit dat Apple met de aanschaf van Alchemy en integratie binnen PLX een grote stap vooruit heeft gemaakt….

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik weet nog goed dat ik mijn eerste Mac kocht en iLife + iWorks installeerde. Dat voelde aan alsof je Adobe kwaliteit op je computer had geïnstalleerd alleen gemaakt voor computer-sukkels.;!
  Ideaal, om zelf je eigen muziek te maken, filmpje te monteren of een website te maken voor je lokale damvereniging. Het mooie was, als je het dan klaar had dan dacht iedereen bij de damclub dat je een freaking expert was hierin.:razz:
  .
  Tegenwoordig is dat allemaal veel minder, je hebt heel erg veel 3rd party vooral INDIE developers die voor een paar euro veel betere ‘iLife’ en ‘iWorks’ kwaliteit maken. Ik denk dat het allemaal ergens begonnen is met Bento van FileMaker. Dat was ook gekopt database software voor debielen als je het zo mag zeggen.;-)
  Daarna kwam Pixelmator en het hele rijtje… Apple ging een iPhone maken en dat werd zo’n succes dat softwarekwaliteit en dan met name gebruiksvriendelijkheid er van heel erg in prioriteit omlaag geschaald werd. Tegenwoordig bestaat de term iLife of iWorks niet eens meer. Het zijn nog maar een handje vol apps waar Apple eigelijk geen geld meer voor kan/mag vragen en daarom krijg je ze nu gratis bij je nieuwe Mac of iPhone/iPad.
  .
  Ik vind het wel heel jammer. Dat je nu niet meer iemand de baas kunt zijn door te zeggen, wat jij maakt kan ik ook maken maar dan met software van een paar tientjes en op een niveau dat je buurvrouw het nog zou kunnen doen.
  Ik zou zo graag willen dat ze weer terug naar die tijd gaan. Gewoon 2 jaar helemaal geen OS X of iOS upgrades maar alleen maar INDIE developers opkopen en hun software bundelen in een pakketje waar je weer gewoon eens per 3 jaar 99,- voor moet betalen.

 • Profielfoto
  Waffle ಠ_ಠ

  Zou zou ik het ook weer het liefst zien, Shmoo. Waar ik mij vooral heel erg aan erger is het feit dat ze functionaliteit uit bestaande software halen, en die vervolgens niet terugplaatsen (nu al 3 jaar lang), ook al schreeuwen mensen er moord en brand om op de Apple Support Forums. Dat is gewoon erg vervelend, zeker als ik die functionaliteit zelf erg veel gebruikte. Als gevolg heb ik zelf Pages vervangen door Word. Ja, het is iets slomer. Maar ik heb ten minste niet het gevoel dat ik met een veredelde TextEdit zit te werken.

  Beetje off-topic, maar goed.

  (ben ik trouwens de enige die ‘floating’ inspectors mis?)

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Ben het volledig eens met Shmoo en Waffle:-)

 • Profielfoto
  Lucas V

  @koen bedankt