Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 17 mei 2016

Garageband krijgt Chinese instrumenten en loops

Apple heeft GarageBand voor Mac en iOS uitgerust met nieuwe instrumenten, samples en loops voor het maken van Chinese muziek. Naast de Chinese content is Garageband ook volledig in het Chinees vertaald. De update komt terwijl Tim Cook in China is.

Na een update staat niet alleen een Chinese percussie kit kaar, ook de traditionele instrumenten Erhu en Pipa zijn beschikbaar. Bij de loops en samples zijn diverse opnamen uit de Peking-opera te vinden.

Op iPhone en iPad kunnen de instrumenten met Multitouch bespeeld worden en op de Mac kan het ingebouwde software-toetsenbord of een USB-toetsenbord gebruikt worden. Op compatibele iPhone-modellen kan het geluid van de Pipa en Erhu ook worden gevarieerd met 3D Touch.

Klik/tap voor groter.

Tim Cook is momenteel in China en maakte van de gelegenheid gebruik om samen met de Chinese muzikant JJ Lin de nieuwe GarageBand-opties te tonen. China is voor Apple op de Verenigde Staten na de grootste bron van inkomsten, maar het bedrijf staat onder druk van Peking. Zo deed de Chinese overheid onlangs iTunes Movies en iBooks in de ban. De Chinese Garageband-update kan dan ook als teken van goodwill gezien worden.

Reageer op artikel:
Garageband krijgt Chinese instrumenten en loops
Sluiten