Foto’s: Tim Cook tourt door Amsterdam

17 reacties

Het reisschema van Apple-CEO Tim Cook is pittig: vorige week was hij in India, nu is Cook in Amsterdam. Dinsdag zal de Apple-CEO Startup Fest Europe openen, vandaag had hij tijd voor diverse bezoeken ontwikkelaars, de Apple Store en het Anne Frank Huis.

Allereerst bezocht Cook het Amsterdamse bedrijf AssistiveWare dat iOS- en OS X-software voor verstandelijk of lichamelijk beperkte gebruikers maakt. De CEO noemde het “Een inspirerende bezoek”.

Foto: Apple PR (klik/tap voor groter).
Foto: Apple PR (klik/tap voor groter).

Naast een zakelijk bezoek, stond Cook ook stil bij de geschiedenis van Nederland. Hij bezocht het Anne Frank Huis en zei dat het “belangrijk is haar herinnering in leven te houden. We mogen de verschrikkelijke gevolgen van discriminatie nooit vergeten.”

Foto: Apple PR (klik/tap voor groter).
Foto: Apple PR (klik/tap voor groter).

Tot slot bracht de Apple-CEO nog een bezoek aan de Amsterdamse Apple Store. Hij sprak met medewerkers, klanten en kinderen die zich met de iPads in de winkel vermaakten. OMT-lezer Michael was toevallig in de winkel voor een afspraak bij de Genius Bar en stuurde ons een foto.

cook-apple020-16x9
Foto: Michael van Wetering (klik/tap voor groter)

Cook spreekt dinsdag vanaf 11:00 uur tijdens de opening van Startup Fest Europe. RTL Nieuws biedt dinsdag hier een livestream van het evenement aan. (Stream gebruikt Flash, kunnen wij niet helpen. Misschien kan iemand RTL vertellen dat Flash anno 2016 best wel dode technologie is en moderne browsers ook zonder Flash adaptive streaming en DRM ondersteunen…)

Reacties

17 reacties
 • Profielfoto
  DaveFlash

  Godver de godver! Heb ik eens een vrij dag, vergeet ik naar Amsterdam te gaan om Tim te ontmoeten!

 • Profielfoto
  VxP

  Briljante reactie Ramon over het gebruik van flash door RTL.
  Of dit snel verandert? Zal er aan liggen wat het meeste opbrengt…. Bij RTL gaat het daar namelijk alleen om…

 • Profielfoto
  Lucas V

  Kan hij Nederlands? Want hoe kunnen die kinderen verstaan?

 • Profielfoto
  iMac Lover

  Deze Apple jongens, dragen de zelfde kleur bedrijfs kleding, als de vele medewerkers bij PTT Telecom lang geleden,
  Denk maar aan die oude simcatjes van lang geleden bij PTT telecom

  Ik vraag mij staats vaker af, hoe lang Tim Cook nog CEO bij Apple blijft.
  Ik volg regelmatig the stock market on Wall Street
  Inverband met de dalende omzetten bij Apple

 • Profielfoto
  Shmoo

  Het zijn ook stiekem de PTT Telecom mensen..;-)
  .
  Ik denk de rest van zijn leven. De kans dat wij nog gaan meemaken dat Apple een nieuwe CEO krijgt is denk ik net zo groot als dat Obama nog 4 jaar president van Amerika zal zijn.
  Tim doet het gewoon meer dan perfect voor iemand die eigenlijk gewoon niet beter kan presteren dan de geliefde Steve Jobs. Zie het als de opvolger van Messi bij Barcelona. Ga er maar aanstaan.

 • Profielfoto
  Waffle ಠ_ಠ

  …ik vind dat Apple maar een nieuwe fotograaf moet nemen. Ziet er niet uit dit.:confused:

 • Profielfoto
  maconly

  De man die afbreekt wat Steve Jobs heeft opgebouwd.

 • Profielfoto
  JohnnyDeBelg

  ik vind het wel een grap dat het via flash word uitgezonden en dit voor een startup festival dat Nederland op de kaart moet zetten.:confused:

 • Profielfoto
  Niels

  http://tm-live.azure.rtl.nl/live/rtlnieuws3/rtlnieuws3.isml/rtlnieuws3.m3u8

  Op iCulture heeft lezer Julian bovenstaande stream gevonden. Zonder flash. Is uit te proberen of dat werkt:)

 • Profielfoto
  WillemZ

  Timmetje doet het erg goed.
  Hij heeft het bedrijf erg weinig schade berokkend, dat is al een zeer, zeer grote kunst.
  Het bedrijf is verre van stil blijven staan.

  Alleen wordt de marketing praat steeds vaker achterhaald door de werkelijkheid. Appstore heeft al lang niet meer de meeste Apps, de iPads zijn niet meer de meeste tablets van de wereld, het marktaandeel van iOS is dalende, MAC’s zijn toch niet zo geschikt voor het bedrijfsleven.
  Om maar een paar zaken te noemen.

  De koppositie van Apple staat onder druk.

  Maar Tim doet het goed, hij heeft zelfs even de tijd om mensen te ontmoeten.
  Knap staaltje werk.

 • Profielfoto
  polansky

  Tim doet het gewoon meer dan perfect voor iemand die eigenlijk gewoon niet beter kan presteren dan de geliefde Steve Jobs.

  Ondanks dat ik van mening ben dat Steve niet te evenaren valt, ben ik niet van mening dat Tim het perfect doet. Sterker nog, zijn koers heeft nog tot niets geleid dat blijvend innovatief is.

  De Apple watch is domweg niet het succes dat Apple gehoopt had ermee te hebben. Er zijn vele tientallen miljoenen ingestopt in ontwikkeling en marketing, maar het echte succes bleef/blijft uit.

  Hetzelfde gaat op voor Apple music. Apple investeert 3 miljard in Beats en een muziekdienst, maar het aantal actieve gebruikers blijft steken op een schamele 8 miljoen actieve gebruikers. Terwijl Apple destijds de muziekindustrie op zijn kop heeft weten te zetten bij de introductie van de iPod.

  De iPad ‘Pro’ mag de naam ‘Pro’ eigenlijk niet hebben. Uiteindelijk is het gewoon een iPad met een iets krachtigere processor. De concurrentie doet dat domweg slimmer door op hun tablet een echt OS te plaatsen dat niet beperkt wordt door een gesloten eco systeem. Daarmee is het niet vreemd dat de verkoopaantallen van de iPads blijven dalen. Bovendien doet het plankje waarvoor hij ooit bedoeld was. Een beetje surfen en e-mailen. Een echte vervanger van een laptop zal het niet snel worden.

  Daarnaast besteed Cook vrijwel totaal geen aandacht meer aan de Mac. Vernieuwingen en hardware upgrades blijven uit. Het is een ondergeschoven kindje geworden. Het gevolg daarvan is dat mensen hun aankoop uitstellen, of zelfs terug gaan naar Windows omdat de prijs van de hardware niet meer in relatie staat tot de prestatie van het systeem.

  Nog maar niet te spreken over het gegeven dat Apple geen oog meer heeft voor creatieve professionals. Professionele applicaties worden niet meer bijgewerkt of ondersteund.

  De koers die Apple momenteel vaart door van computerbedrijf naar consumenten electronicabedrijf over te schakelen lijkt gewoon in alles uit te draaien op een mislukking. Daar is Tim Cook en zijn staf verantwoordelijk voor.

  Als Apple door Steve Jobs in 2007 geen iPhone had geïntroduceerd zou het, met de huidige beleidskoers nu niet meer bestaan. Apple leunt momenteel voor zijn voortbestaan volledig op deze smartphone en is daarmee uiteindelijk net zo kwetsbaar als Nokia ooit was.

  Door die 300 miljard eigen vermogen die Apple bezit zal het niet snel leiden tot een bankroet, maar ik zie Tim Cook wel degelijk nog een gedwongen overstap maken als hij het tij niet weet te keren. Met de huidige koers die Apple vaart zie ik het wel gebeuren dat de aandeelhouders over een aantal jaar zijn aftreden zullen gaan opeisen.

 • Profielfoto
  --help

  nielsgoedvolk 1 uur geleden
  http://tm-live.azure.rtl.nl/live/rtlnieuws3/rtlnieuws3.isml/rtlnieuws3.m3u8

  Op iCulture heeft lezer Julian bovenstaande stream gevonden. Zonder flash. Is uit te proberen of dat werkt:)

  Ironisch … Zo een event, op deze site, hosted op een Azure (Microsoft) Cloud omgeving …:D

 • Profielfoto
  Zakske

  Ironisch … Zo een event, op deze site, hosted op een Azure (Microsoft) Cloud omgeving …:D

  Waarom? Je hebt drie grote spelers op deze markt – Microsoft Azure, Amazon Web Services en Google Cloud – en Apple maakt zelf ook gebruik van alle drie.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Leuk dat Tim Cook in Nederland is en dat er verschillende IT/Start-ups events deze week georganiseerd worden in Nederland. Dat zet ons land ook wat beter op de kaart op dit vlak. Bijzonder dat Tim Cook ons land al gevonden heeft, want met Siri, Apple Maps stonden we behoorlijk achterin de rij. Ook bij het leveren van nieuwe producten moeten we altijd wachten. Natuurlijk zijn we een klein land, maar wel vooruitstrevend op internetgebied en met grote dichtheid van computers, internet en internet-devices.

  Tim Cook doet het niet slecht, maar ook niet echt goed. Qua persoon is hij nogal een grijze muis. Zo ziet hij eruit en als hij aan het woord is ben je niet echt geneigd goed te luisteren. Hij komt niet gezaghebbend over. Als hij leraar was, zou hij het type zijn dat geen orde kon houden, ben ik bang. Maar hij is door Steve Jobs naar voren geschoven als CEO van het meest waardevolle bedrijf ter wereld en dat houdt hij tot nog toe aardig overeind. Maar: het kan veel beter. Vernieuwender, verrassender, sneller. Hij past vooral op de winkel. Er is nog niet één product tijdens de periode Tim Cook dat écht nieuw of enorm verrassend is. Dat wil niet zeggen dat we niet graag de nieuwe Apple spullen (blijven) kopen en gebruiken, maar het is wel een teken aan de wand. Het feit dat we nu al praten over wel of geen antennestreepjes en horlogebandjes is toch eigenlijk om te huilen..! Het gebrek aan écht waardevolle functies van de Apple Watch is een enorme tegenvaller, vind ik. Het is een speeltje en geen ‘must’. Hoewel ik veel collega’s, vrienden en familie heb met Apple spullen, heeft niemand in mijn omgeving een Apple Watch. Niemand vind het de moeite waard. Niemand praat er zelfs maar over. Ik ben zelfs nog nooit niemand tegengekomen die er een om z’n pols had..! Ik reis zelden met de trein, dus dat kan schelen, maar toch..

  En het feit dat Apple al niet enkele jaren geleden is gekomen met een Superslimme échte Smart-TV met Apple systemen en connecties met alle Apple devices in huis en onderweg, vind ik een enorme misser. De beloften op het gebied van het veranderen van TV en TV kijken worden niet waar gemaakt.

 • Profielfoto
  --help

  Zakske 5 uur geleden
  bmwmaster
  Ironisch … Zo een event, op deze site, hosted op een Azure (Microsoft) Cloud omgeving …:D
  Waarom? Je hebt drie grote spelers op deze markt – Microsoft Azure, Amazon Web Services en Google Cloud – en Apple maakt zelf ook gebruik van alle drie.

  Ik ben bekend met deze informatie, bedankt voor de bevestiging. Alsnog is het grappig;-)

 • Profielfoto
  digideon

  polansky 7 uur geleden:
  Als Apple door Steve Jobs in 2007 geen iPhone had geïntroduceerd zou het, met de huidige beleidskoers nu niet meer bestaan. Apple leunt momenteel voor zijn voortbestaan volledig op deze smartphone en is daarmee uiteindelijk net zo kwetsbaar als Nokia ooit was.

  Geen zin om je hele verhaal te ontkrachten, maar even de focus op de iPhone, uiteraard erg belangrijk voor Apple. Echter, zelfs zonder iPhone is Apple niet bepaald verkeerd bezig hoor, een mooi en uitvoerig betoog hierover: http://www.imore.com/what-does-apple-look-without-iphone

  Or to put it another way, Apple’s non-iPhone business is generating about $80 billion in revenue every year — roughly the same as Microsoft. The Mac generates $24 billion per year, and the iPad (at the moment) generates around $20 billion per year. Put together, that’s roughly the revenue of Hewlett-Packard. Starbucks just reported its most recent quarterly revenue total: $5 billion, or roughly what the Mac generated in revenue last quarter. Facebook’s blow-out quarter? $5.4 billion in revenue.