Disney stopt met Infinity games en figures

4 reacties

In december kondigden we nog de ver­krijg­baar­heid van Disney Infinity 3.0 starters­pakket voor de nieuwe Apple TV aan, nu heeft de interactieve media-afdeling van Disney aangekondigd te stoppen met de games en figures onder het Infinity-label.

Dit betekent dat er in de toekomst geen nieuwe personages en games meer worden uitgebracht. Bestaande games zoals Ducktales: Remastered en Infinity 3.0 Toy Box voor iOS en Apple TV krijgen geen updates meer.

Tegenvallende opbrengsten

Hoewel Disney talloze franchises zoals de karakters van Pixar, Marvel en Star Wars heeft, vielen de opbrengsten uit de games tegen. De interne studio Avalanche Software sluit zijn deuren en de ontwikkeling van games wordt voortaan uitbesteed. Disney schrijft 147 miljoen dollar af en 300 mensen verliezen hun baan.
infinity-001

Laatste adem

Deze zomer zal Disney Infinity zijn laatste adem uitblazen met twee geplande sets met figures op basis van Alice Through The Looking Glass en Finding Dory. Disney zegt dat de markt voor games met fysieke speelgoedfiguren niet meer groeit, maar wel hoge ontwikkelkosten kent. Nintendo heeft met Amiibo een vergelijkbaar concept waarbij je door het kopen van fysieke figuren personages in games vrijspeelt. Apple verkoopt het Disney Infinity starterspakket voor Apple TV nog, maar dat verdwijnt ongetwijfeld snel uit het assortiment.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  SvS

  Doodzonde, maar begrijpelijk. Voor mij persoonlijk was het een beetje te kostbare aangelegenheid. Ik heb Disney Infinity eens geprobeerd op Apple TV, maar het was supertraag met laden. Misschien te laat op de markt gekomen na Skylanders? Disney figuren zijn toch mooier dan Skylanders.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Oja, die controller heb ik ook nog naast de Apple TV liggen.:nerd:

 • Profielfoto
  Baron Van Dedem

  Geen idee of het succesvol was, maar vond het ontwerp van die poppetjes heel gaaf. Altijd als ik in speelgoed winkel kom kijk ik snel even. Mss toch maar een star wars set kopen, ik vind ze zo tof!

 • Profielfoto
  Frank Peters

  Ik heb zelf de set en wat playsets gekocht, heel jammer hoop wel dat ze het creeeren van een toybox laten bestaan. tv versie ondersteunde al de nieuwe marvel niet.
  Poppetjes zijn wel super gemaakt heel gedetaileerd.