Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 11 mei 2016

Disney stopt met Infinity games en figures

In december kondigden we nog de ver­krijg­baar­heid van Disney Infinity 3.0 starters­pakket voor de nieuwe Apple TV aan, nu heeft de interactieve media-afdeling van Disney aangekondigd te stoppen met de games en figures onder het Infinity-label.

Dit betekent dat er in de toekomst geen nieuwe personages en games meer worden uitgebracht. Bestaande games zoals Ducktales: Remastered en Infinity 3.0 Toy Box voor iOS en Apple TV krijgen geen updates meer.

Tegenvallende opbrengsten

Hoewel Disney talloze franchises zoals de karakters van Pixar, Marvel en Star Wars heeft, vielen de opbrengsten uit de games tegen. De interne studio Avalanche Software sluit zijn deuren en de ontwikkeling van games wordt voortaan uitbesteed. Disney schrijft 147 miljoen dollar af en 300 mensen verliezen hun baan.

Laatste adem

Deze zomer zal Disney Infinity zijn laatste adem uitblazen met twee geplande sets met figures op basis van Alice Through The Looking Glass en Finding Dory. Disney zegt dat de markt voor games met fysieke speelgoedfiguren niet meer groeit, maar wel hoge ontwikkelkosten kent. Nintendo heeft met Amiibo een vergelijkbaar concept waarbij je door het kopen van fysieke figuren personages in games vrijspeelt. Apple verkoopt het Disney Infinity starterspakket voor Apple TV nog, maar dat verdwijnt ongetwijfeld snel uit het assortiment.

Reageer op artikel:
Disney stopt met Infinity games en figures
Sluiten