Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 6 mei 2016

Nieuws uit Cupertino: Burgemeester boos, lunch met Cook, Apple Campus 2


Er is veel nieuws uit Cupertino. Apple’s thuisbasis is een kleine stad in Californië met nog geen 60.000 inwoners. Met zowel het huidige als nieuwe hoofdkantoor is Apple een belangrijke ‘bewoner’ van de stad. Toch is niet alles koek en ei op de campus.

Kritiek van de burgemeester

Barry Chang, burgemeester van Cupertino, zorgt voor nieuws. Chang klaagt dat hij bij een bezoek aan de Apple Campus onvriendelijk ontvangen werd en beveiligers hem verzochten weg te gaan omdat hij geen afspraak had. De reden van het spontane bezoek is onduidelijk. Het lijkt ons nogal naïef om te verwachten dat een Apple-manager direct tijd heeft.

Chang gebruikt zijn media-aanwezigheid nu in ieder geval om te klagen over Apple’s betrokkenheid bij Cupertino, of het gebrek daaraan. Volgens de burgemeester betaalt Apple te weinig lokale belasting en weigert het bedrijf bij te dragen aan het onderhoud van de publieke infrastructuur van de stad. Apple zelf heeft nog niet gereageerd.

Chang werd in 2015 burgemeester van Cupertino.

Tim Cook naar China

Tim Cook heeft wel wat anders dan de burgemeester van Cupertino aan zijn hoofd. Volgens persdienst Reuters reist de CEO later deze maand af naar Beijing om te praten met hoge overheidsfunctionarissen. China is voor Apple nu de tweede grootste markt na de Verenigde Staten. De reden van het bezoek van Cook is waarschijnlijk de recente sluiting van de iBooks en iTunes Movies door de Chinese overheid.

Voor het goede doel: lunch met Cook

Eens per jaar maakt Tim Cook een middag vrij om met iemand te lunchen. Die persoon moet er dan wel flink wat geld voor neertellen, want de lunch wordt via CharityBuzz geveild en de opbrengst gaat naar een goed doel. De veiling van dit jaar is gesloten en een niet nader te noemen persoon had meer dan $ 500.000 over voor een lunch met Cook. De opbrengt komt dit jaar ten goede aan een mensen­rechten­organisatie.

Video-update: Apple Campus 2

Tot slot nog een nieuwe blik op de Apple Campus 2 die in aanbouw is aan de rand van Cupertino. Deze drone-video van 2 mei geeft een goed beeld van de voortgang van de bouw en een blik op het ondergrondse auditorium en de fitnessruimte voor medewerkers. Het project moet in januari van 2017 klaar zijn en heeft ook een Nederlands tintje.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuws uit Cupertino: Burgemeester boos, lunch met Cook, Apple Campus 2
Sluiten