Tim Cook naar Amsterdam voor Startup Fest Europe

21 reacties

Tim Cook in levende lijven zien zonder een half miljoen dollar aan een goed doel te moeten schenken? De Apple-CEO zal op 24 mei tijdens het Startup Fest Europe spreken. Cook is de eerste spreker en zal een praatje van ongeveer 35 minuten houden.

Neelie Kroes nodigde de Apple-CEO persoonlijk uit tijdens een werkbezoek aan San Francisco, ze was in februari met Mark Rutte bij Apple. Naast Cook zullen ook Travis Kalanick (Uber) en Eric Schmidt (Google) spreken.

Waar Tim Cook over zal spreken is niet bekend, maar gezien het thema van het evenement -start-ups, groei, innovatie en disruptieve technologie- zal Tim Cook zich ongetwijfeld op zijn plaats voelen.
startupfest
Naast sprekers uit het bedrijfsleven zijn er ook politici aanwezig tijdens Startup Fest Europe. Andrus Ansip (vice-voorzitter van de Europese Commissie belast met digitale interne markt), Mark Rutte (Minister-president van Nederland) en Neelie Kroes zijn present. Kroes is als ambassadrice van de Nederlandse StartupDelta een van de sleutelfiguren bij het evenement. Een prestigieuze line-up die de duizend euro entree rechtvaardigt.

Reacties

21 reacties
 • Profielfoto
  H.deweg

  Je leuk, maar oops!

 • Profielfoto
  gipsman

  €1000?
  Dan kan mijn buurman er ook zijn.
  Count me out.

 • Profielfoto
  Wesdegroot

  Zeker deze conference is aan de hele dure prijs… WWDC kost 1600€ (5 dagen)

 • Profielfoto
  Hydræ

  Ik wacht wel op de live-stream!;-)

 • Profielfoto
  Jojo890

  Ach, het is ook maar een mens.

  En een beetje slim is geweest en nu een hoge positie heeft. Weinig vernieuwends gezien onder zijn gezag.

 • Profielfoto
  Zakske

  Echt? Het woord “BTW” gebruiken in een Engelse tekst geeft een wel erg knullige indruk aan dit gebeuren.:lol:

 • Profielfoto
  DaveFlash

  wat ik me afvraag, zou Cook ook tijd vrijmaken om toch even de Apple Store op het Leidseplein te bezoeken…?

 • Profielfoto
  Arthur345

  Echt? Het woord “BTW” gebruiken in een Engelse tekst geeft een wel erg knullige indruk aan dit gebeuren.:lol:

  Daar is helemaal niks knulligs aan.

 • Profielfoto
  Henriboersema

  wel knullig,want voor menig engels sprekende staat er nu ” by the way”;-)

 • Profielfoto
  koen

  wat ik me afvraag, zou Cook ook tijd vrijmaken om toch even de Apple Store op het Leidseplein te bezoeken…?

  Misschien gaat hij wel stappen met Mark Rutte:lol:

 • Profielfoto
  Zakske

  Daar is helemaal niks knulligs aan.

  In het Engels gebruiken ze de afkorting VAT of GST voor BTW, dit is Dunglish.

 • Profielfoto
  Jeffry

  Indrukwekkende groep sprekers bij elkaar… daar lijkt me niets knulligs aan en een hele prestatie om dat voor elkaar te krijgen.

 • Profielfoto
  html-junky

  Indrukwekkend hoe ze de sprekers hebben kunnen regelen

 • Profielfoto
  Dakterras

  Lekker Nederlands, alleen maar maar de centen kijken…

 • Profielfoto
  Mstel

  Klopt het dat Tim Cook op dit filmpje (bij 12-14sec) aankondigt dat hij ook bij Humberto Tan in Late Night langs komt ? :
  https://youtu.be/cJjZQ7F9dcI

 • Profielfoto
  Retyro

  Klopt het dat Tim Cook op dit filmpje (bij 12-14sec) aankondigt dat hij ook bij Humberto Tan in Late Night langs komt ? :
  https://youtu.be/cJjZQ7F9dcI

  Hij zegt toch echt “late may” niet “late night”

 • Profielfoto
  puccini

  Eindelijk weer eens een en echt VVD feestje (n)

 • Profielfoto
  sedikit

  Misschien dat Tim Cook hierop kan regeren? (op het bekende aandelen-gefoezel). ;!

  En, @JohnDillinger, “Lekker Nederlands, alleen maar maar de centen kijken…” Lees even hieronder wie er nou eigenlijk naar de centen kijkt:

  De Volkskrant van vandaag, Economie, pagina 25:

  De kwestie
  Is Apple zichzelf aan het opeten?

  PETER DE WAARD

  Apple is het duurste bedrijf ter wereld, dat zich voorstaat op geweldige vindingen en een uitgekiende marketing. Maar de laatste successen dateren alweer uit de dagen van Steve Jobs: de lancering van de iPhone en iPad. Sindsdien teert Apple op de oude roem.

  De grootste inspanning om de waarde van het bedrijf veilig te stellen is het inkopen van eigen aandelen. Of: Apple is eigenlijk een veredeld beursbedrijf. Omdat geen nuttige bestemming voor de enorme reserves kan worden gevonden (die ook buiten bereik van de fiscus worden gehouden), krijgen de aandeelhouders het cadeau. In het kapitalistische systeem zijn zij tenslotte de eigenaren van het bedrijf.

  Het mes snijdt aan twee kanten. Door eigen aandelen in te kopen wordt vraag gecreëerd, waardoor de koers stijgt. Tegelijkertijd zal in de toekomst de uitgekeerde winst of het dividend over minder aandelen hoeven te worden verdeeld. Het gevolg hiervan is wel dat de koers van Apple zwaar geflatteerd is. Tussen 1 oktober 2013 en 31 december 2015 kocht Apple 760 miljoen eigen aandelen (3 miljoen per beursdag) op Wall Street op. Tegen een gemiddelde koers van 115 dollar kwam het totale bedrag daarvan uit op 87,5 miljard dollar (75 miljard euro). Het aantal uitstaande aandelen nam daarbij af van 6,3 miljard tot 5,5 miljard. Gezien de huidige koers van 93 dollar heeft Apple eigenlijk te veel betaald, waardoor de aandeleninkoop financieel gezien een fiasco is. Als Apple een beleggingsinstelling was, had topman Tim Cook allang zijn biezen moeten pakken.

  Apple pretendeert echter een bedrijf te zijn dat naarstig zoekt naar een nieuw succes. Cooks Apple Watch is dit voorlopig nog niet. Daarvan zou de afzet in het laatste kwartaal al zijn gehalveerd. Ook de vraag naar smartphones en tablets daalt.

  Daarom is de hoop gevestigd op virtualrealitybrillen, elektrische auto’s en allerlei diensten. Maar niemand weet of dit ook zulke cashcows zullen zijn als de iPod, de iPhone en de iPad zijn of zijn geweest.

  Voorlopig rest Apple niets anders dan verder te gaan met het inkopen van eigen aandelen. Het management heeft de vrijheid van de aandeelhouders gekregen om daar nog eens 87,5 miljard dollar aan te besteden, waardoor het totale bedrag uitkomt op 175 miljard (ongeveer het bbp van Griekenland of de beurswaarde van Koninklijke Shell en ING samen).

  Voor de komende twee jaar staat voor 56 miljard euro aan aandeleninkopen gepland, ongeveer 10 procent van de resterende aandelen. Sommigen hebben al gesuggereerd dat Apple voor dat geld beter Elon Musks Tesla (beurswaarde 33 miljard dollar) zou kunnen opkopen. Mogelijk zou het concern Musk zelf mee kunnen overnemen, waardoor er weer een echte visionair aan het hoofd zou staan die Steve Jobs kan doen vergeten. Dan hoeft Apple ook zelf geen auto meer te ontwikkelen.

  Met Cooks aandeleninkoopprogramma is het concern bezig zichzelf op te eten.

 • Profielfoto
  Psmiles

  @sedikit: heel goed!
  Moest ik ook aan denken.
  En dan het idee dat Apple iets van 159 miljard in kas heeft, alles keurig gestald in belastingparadijzen. Doe er iets creatiefs mee, en betaal gewoon belasting, Cook!

 • Profielfoto
  pengels

  Jongens toch … Gebruik dan Google om correct Nederlands te schrijven: in levenden lijve !

 • Profielfoto
  Jeroen

  Ik ben er bij, op uitnodiging van Ziggo, en ik mag zelfs een vraag stellen aan Tim Cook! Heb een startup in het onderwijs (Revisely), dus de vraag gaat ook die kant op;-)
  Revisely ‘ontmoet’ Tim Cook