Britten maken rijbewijs voor in Apple Wallet

5 reacties

Britse automobilisten krijgen in de toekomst de mogelijkheid om een digitale kopie van hun rijbewijs in de Wallet-app van iOS op te slaan. De Britse Driver and Vehicle Licensing Agency die rijbewijzen uitgeeft, heeft een prototype gemaakt en getoond.

Topman Oliver Morley heeft op zijn Twitter-account een foto van het prototype geplaatst. Hij benadrukt dat het om een test gaat, het rijbewijs in Apple Wallet een toevoeging op de fysieke pas is en veiligheid voorop staat.

Apple Wallet is de opvolger van Passbook en werd samen met iOS 9 geïntroduceerd. De app is voornamelijk bedoeld om betaalpassen voor Apple Pay in te bewaren, maar kan ook andere passen zoals instap­kaarten, concert­kaartjes, kortings­bonnen en klanten­kaarten bevatten.

Of meerdere Europese landen het Britse voorbeeld volgen is onduidelijk, dit lijkt een ontwikkeling die Europees aangepakt kan worden.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  pannekoek

  Dit lijkt me heel handig, zeker met die verknipte legitimatie plicht. Ik weet niet hoe jullie zomerdag de straat op gaan, maar 9/10 keer heb ik wel m’n telefoon in de broekzak, maar zeker niet al die pasjes rommel.

  Alleen voor de kassajuffrouw lijkt het me lastig om boefjes te filteren die drankjes willen kopen. Dat is digitaal makkelijker te faken lijkt me. Ach ja, dat is nu ook al lastig voor ze.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik heb zoiets ook zelf gemaakt maar dan in 1Password omdat ik altijd mijn rijbewijs vergeet. Gewoon een foto van mijn rijbewijs, voor en achterkant.
  Als ze mij dan aanhouden laat ik altijd de plaatjes zien, niet dat ze het officieel accepteren maar je komt er wel meestal mee weg bij agenten. Ze controleren dan even de gegevens in het systeem en je krijgt het schoolmeester-praatje dat ze hebben geleerd op de politieschool, van wat er allemaal had kunnen gebeuren als iedereen dit maar zou gaan doen en als je dan gewoon, Ja meneer zegt is het prima.
  .
  Ligt ook een beetje aan de reden waarom ze je aanhouden. Als je met 200 door een 30 km zone vliegt terwijl je ook nog zit te bellen en een sigaretje loop te pielen dan heb je natuurlijk minder kans dat ze dit zullen accepteren.

 • Profielfoto
  Joost de Vries

  Hebbon!

 • Profielfoto
  Wyodor
 • Profielfoto
  steveb

  dit toont aan dat wallet, net zoals vele andere apps, dringend een moet afgewerkt worden

  het voorbeeld wallet
  identiteits kaart
  reispas

  het automatische uit imessage ook toepassen in facetime
  wifi connectie = automatisch facetime bellen.

  en zo veel meer iftttt mogelijkheden