Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 20 mei 2016

Britten maken rijbewijs voor in Apple Wallet

Britse automobilisten krijgen in de toekomst de mogelijkheid om een digitale kopie van hun rijbewijs in de Wallet-app van iOS op te slaan. De Britse Driver and Vehicle Licensing Agency die rijbewijzen uitgeeft, heeft een prototype gemaakt en getoond.

Topman Oliver Morley heeft op zijn Twitter-account een foto van het prototype geplaatst. Hij benadrukt dat het om een test gaat, het rijbewijs in Apple Wallet een toevoeging op de fysieke pas is en veiligheid voorop staat.

Apple Wallet is de opvolger van Passbook en werd samen met iOS 9 geïntroduceerd. De app is voornamelijk bedoeld om betaalpassen voor Apple Pay in te bewaren, maar kan ook andere passen zoals instap­kaarten, concert­kaartjes, kortings­bonnen en klanten­kaarten bevatten.

Of meerdere Europese landen het Britse voorbeeld volgen is onduidelijk, dit lijkt een ontwikkeling die Europees aangepakt kan worden.

Reageer op artikel:
Britten maken rijbewijs voor in Apple Wallet
Sluiten