Avian: origineel Twitterscherm op Apple TV

0 reacties

Avian is een mooie app voor de Apple TV. De app laat Tweets die voorzien van zijn locatie-info op een landkaart voorbij vliegen. Tweets kunnen op onderwerp of hashtag geselecteerd worden en desgewenst worden ook persoonlijke Tweets weergeven.

De gratis download is leuk als screensaver, maar biedt ook een heel nieuw perspectief op je eigen timeline. Tweets worden op Apple’s kaarten weergeven en je kunt kiezen voor getekende- of sattelietweergave.

Avian weergeeft iedere tweet drie seconden en beweegt de landkaart vlot mee met de locatie van de tweet. Foto’s worden als thumbnail getoond en een klik op het touchpad van de Apple TV Remote toont een grote versie.

Screen Shot 2016-05-30 at 19.38.03
Klik/tap voor groter.

De app werkt het best met onderwerpen en hashtags waar wereldwijd veel over getwitterd wordt. De app toont namelijk alleen Tweets met locatie-info en dat heeft lang niet iedereen aan staan. Als je alleen tweets van mensen die je volgt laat tonen, is de content waarschijnlijk snel op.

Screen Shot 2016-05-30 at 18.51.48
Klik/tap voor groter.

Standaard kan Avian zoeken op een onderwerp, geografisch gebied en laat de app je een kaartweergave kiezen. Om Tweets uit je eigen timeline te weergeven en op een taal te filteren is een in-app aankoop van € 1,99 noodzakelijk.

  • Avian is een gratis download in de tvOS App Store (tvOS 9.2+)

Reacties

0 reacties