Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 20 mei 2016

Apple Watch-jailbreak kan watchOS vooruit helpen

Veel iOS-functies begonnen ooit als tweak in de jailbreak-scene. Nu bevat iOS ongeveer alles waar jailbreakers ooit om vroegen, maar bij de Apple Watch is dat een ander verhaal. Een jailbreak voor het horloge komt er snel aan, belooft een ontwikkelaar op Twitter.

Ontwikkelaar Maxime Damery zegt dat zijn jailbreak custom watchfaces en andere tweaks mogelijk maakt en ‘soon’ zal uitkomen. Hij noemt nog geen datum, maar plaatste wel een aantal screenshots.

De ontwikkelaar heeft ook een bijbehorende iOS-app gemaakt waarmee eigen watchfaces gemaakt kunnen worden en andere tweaks en thema’s geïnstalleerd worden. Hoe de iOS-app op de iPhone komt is vooralsnog onduidelijk, want Apple zal deze niet in de App Store accepteren.

Riskante bedoening

Het jailbreaken van een Apple Watch lijkt een riskante klusje omdat er geen poort voor herstel via een kabel aanwezig is. De smartwatch is volledig afhankelijk van draadloze communicatie en als deze door een jailbreak uitvalt is het horloge onbruikbaar. Aan de andere kant kunnen tools van slimme jailbreak-ontwikkelaars watchOS wel vooruit helpen. Zo nam Apple eerder het bedieningspaneel, mogelijkheden voor een persoonlijke hotspot en het notificatiecentrum op in iOS nadat jailbreakers deze tweaks massaal installeerden.

Reageer op artikel:
Apple Watch-jailbreak kan watchOS vooruit helpen
Sluiten