‘Apple Music gaat op de schop in iOS 10’

7 reacties

Als zowel Bloomberg als Mark Gurman (9to5Mac) iets onafhankelijk van elkaar melden, is het vrijwel zeker waar. Zo weten we nu dat Apple Music in iOS 10 een grote make-over krijgt die focust op een eenvoudigere en consistentere interface.

In de nieuwe interface worden de kleurrijke looks vervangen door een simpeler ontwerp met minder kleuren en meer nadruk op artwork. De enige nieuwe functie wordt ingebouwde ondersteuning voor songteksten.

Ook werking op de schop

Naast de nieuwe interface gaat ook de werking van Apple Music op de schop. Apple zou meer nadruk op het Voor jou-tabblad met persoonlijke aanbevelingen leggen. De werking van deze functie wordt verbeterd en eenvoudiger. Het tabblad Nieuw moet plaatsmaken voor een tabblad dat Browse heet en de verzameling hitlijsten, genres, playlists en lijsten van curators op een minder verwarrende manier weergeeft. Beats 1 Radio en het sociale netwerk Connect zouden niet aangepast worden.

De nieuwe interface komt zowel naar iOS 10 als iTunes op OS X. Een grote opknapbeurt voor iTunes zit overigens niet in het vat dus OS X-gebruikers moeten het nog een jaartje uitzingen met het aloude iTunes dat door de jaren met allerlei functies aan elkaar gelijmd is.

applemusic-ios9-001
Apple Music op iOS 9.

Bronnen binnen Apple omschrijven de nieuwe interface met zwart/witte tekst en groot album artwork als “brutaal en eenvoudig”. Wij denken spontaan aan Spotify. Tijdens WWDC op 13 juni 2016 krijgen we waarschijnlijk een eerste blik op iOS 10 en OS X 10.12, dat de nieuwe Apple Music-apps bevat. Waarschijnlijk zien we dan ook Siri op de Mac en een sterk verbeterde Foto’s-app voor iOS en OS X (of wordt het toch MacOS?).

(Via: 9to5Mac, Bloomberg Business)

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Edwin

  Ik hoop op macOS, zonder hoofdletter.

 • Profielfoto
  matsoftmac

  Ik hoop op Mac Os en dan met het Finder logootje. Net zoals vroeger:P

 • Profielfoto
  knekkie

  Zou Apple daar mee weg komen?

  WWDC 2016 en dan aankondigen dat Apple Music een nieuw jasje krijgt.

  Er zal vast meer gebeuren.

 • Profielfoto
  ¿`„

  Het zal mij benieuwen. Eigenlijk ben ik al aan het overwegen om terug te gaan naar Spotify. Het enige nadeel van Spotify vind ik de zwarte interface maar voor de rest is de interface en de functionaliteit van Spotify echt super je aan die van Apple.

  Apple heeft mij weten binnen te halen met die drie maanden gratis aan het begin. Ik gebruik het ook behoorlijk veel en dat gaat verder ook goed maar het zit hem in de details die ik bij Apple mis ten opzichte van Spotify.

  Het maken van publieke muziek lijstjes die je met elkaar kunt aanvullen bijvoorbeeld..platform onafhankelijk.

  Naar het volgende nummer of vorig nummer gaan door op het album plaatje te vegen.

 • Profielfoto
  sciletto

  Ik hoor echt veel mensen klagen over de interface van iTunes en de werking ervan terwijl dat juist punten zijn voor mij die iTunes zo sterk maken. De functies die iTunes heeft zijn zo uitgebreid en ik vind de weergave van albums al vanaf dag 1 elegant.

  Apple Music is voor mij ook duidelijk hoe het werkt. Het toevoegen en zoeken van muziek is zo makkelijk. Ook de hartjes geven en enkele nummers toevoegen van een heel album. Wat inderdaad iets overzichtelijker mag is het tabblad ”nieuw” omdat ik wel begrijp dat het voor nieuwelingen onduidelijk en chaotisch overkomt. Naarmate je ermee werkt is het toch wel makkelijk vind ik.

  Al met al. Top!:D

 • Profielfoto
  Mrwhoopie

  Ik vond de vorige interface ook veel beter,sinds apple veel in de cloud doet is het allemaal minder overzichtelijk,ik koop een album via de iPhone dan staan de nummers er dubbel in,1 keer in zwart geschreven en 1x in het grijs.

 • Profielfoto
  The Jesus

  Ik weet niet wat die Ive de hele dag doet tegenwoordig…:confused:
  Maar volgens mij zijn ze de eenheid en vormgeving op niveau even kwijt.

  Ze proberen maar wat, alsof ze geen enkele visie meer hebben?
  Ive is toch niet zo creatief consistent zonder Steve.:mrgreen: