Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 6 mei 2016

‘Apple Music Connect degradeert in iOS 10’

Onlangs hoorden we dat Apple Music in iOS 10 een grote versimpeling en herontwerp krijgt. Vandaag heeft scooptijger Mark Gurman (9to5Mac) aanvullend nieuws. Het ziet er niet goed uit voor het in de Muziek-app gebouwde sociale netwerk Apple Music Connect.

In iOS 10 zou Connect een stuk minder op de voorgrond staan. Het tabblad voor het sociale netwerk gaat weg en connect zou alleen nog in een klein hoekje van het ‘Voor jou’ tabblad te vinden zijn.

Ping 2.0?

Hoewel Apple Music Connect dus (nog) niet zal verdwijnen, maar een stuk minder prominent aanwezig is. Oldtimers weten nog wel dat dit ook de route is die het sociale netwerk Ping aflegde. Het begon als onderdeel van iTunes geïntroduceerd en hield na twee jaar alweer op te bestaan.

Connect werd aangeprezen als manier voor artiesten om direct met fans te communiceren, maar veel artiesten gebruiken de dienst amper of laten door hun sociale media-team generieke updates plaatsen die ook op Twitter, Facebook en Instagram verschijnen.

Posterchild Pharrell is al 7 maanden stil op Connect.

Naast het degraderen van Connect, gaat Apple Music in iOS 10 nog op tal van andere punten op de schop. Zo wordt de interface simpeler, minder kleurrijk en ook functioneel wordt er het een en ander aangepast. Meer daarover in ‘Apple Music gaat op de schop in iOS 10’. Tijdens WWDC 2016 dat op 13 juni begint krijgen we de eerste preview van iOS 10.

Reageer op artikel:
‘Apple Music Connect degradeert in iOS 10’
Sluiten