Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 6 mei 2016

Apple en SAP gaan voor een zakelijke revolutie

De iPhone en iPad worden nu echt serieuze business tools. Apple heeft een omvangrijke samenwerking met zakelijke software­maker SAP aangekondigd. Het Duitse bedrijf is wereld­wijd een van de grootste makers van software voor het bedrijfsleven.

De bedrijven willen het mobiele werken voor zakelijke klanten volledig veranderen. Natuurlijk is er een hoofdrol voor de iPhone en iPad. Er komen native iOS-apps van SAP, een nieuwe SDK en trainings­programma.

Drie pijlers

De samenwerking tussen Apple en SAP bestaat uit drie pijlers. Allereerst gaat SAP nieuwe apps voor de iPhone en iPad ontwikkelen. Deze worden 100% in Swift gemaakt en werken met het platform SAP HANA. Een ander onderdeel van deze samenwerking is de ontwikkeling van een nieuwe iOS software development kit (SDK) waarmee bedrijven eenvoudig native iOS-apps kunnen bouwen die op bestaande SAP-systemen worden geïntegreerd. Tot slot komen Apple en SAP met een trainingsprogramma.

Zakelijk en gebruiksvriendelijk

De bedrijven willen de kracht van SAP en eenvoudig en toegankelijkheid van iOS combineren in gebruiksvriendelijke apps die toegang geven tot essentiële bedrijfsgegevens en -processen, zodat ze meteen de juiste inschatting kunnen maken en direct vanaf hun iPhone of iPad actie kunnen ondernemen. Zo kan een onderhoudsmedewerker ter plaatse onderdelen bestellen of reparaties inplannen, en kan een arts recente patiëntgegevens delen met andere medische professionals.

Apple heeft een soortgelijke samenwerking met IBM. SAP is opgericht door een aantal voormalige IBM-medewerkers.

Reageer op artikel:
Apple en SAP gaan voor een zakelijke revolutie
Sluiten