Antipersona: Twitter in de huid een ander

4 reacties

Hoe ziet Twitter er voor 3FM-jock Giel Beelen uit? Of voor Apple-CEO Tim Cook, of de beruchte onruststokende rapper Kanye West? De iPhone-app Antipersona laat je 24 uur lang Twitter als een ander bekijken. Je ziet hun timeline, retweets en interacties.

Interessant om te zien wie prominente Twitteraars volgen, hoeveel interactie ze hebben, welke onderwerpen hun timeline domineren of te bekijken hoe breed (of bekrompen) het perspectief van Twitterende politici is.

Na installatie kies je wie je de komende 24 uur wil zijn, dit kan iedere Twitter-gebruiker zijn. Daarna werkt Antipersona als gewone Twitter-app, met als uitzondering dat je natuurlijk niet als de geselecteerde persoon kunt posten.

persona-001
Klik/tap voor groter.

Antipersona werkt met publiek beschikbare data uit de Twitter API en is vrij basic. Een Twitter-account is vereist om de app te gebruiken. De app is vrij van reclame of in-app aankopen.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Jrn.-

  Ik vraag me af hoe dit dan werkt met voor jou geblokkeerde of in algemeen afgeschermde accounts. Of wordt deze vraag al beantwoord door de opmerking over ‘publieke data’?

 • Profielfoto
  Shmoo

  24 hele uren, toe maar..
  .
  Het zal wel aan mij liggen maar voor mij gaat het hele Twitter nu al veel te snel en ik volg maar 15 mensen/bedrijven.
  Als voorbeeld: Ik volg ToDoist en CSS-Tricks en heel eerlijk, ik word knettergek van het feit dat wanneer je de Twitter app eens per dag opent je zeker 10 Tweets van elk account moet zien/lezen em dit zijn dan 2 account, de kans dat 13 andere account ook nog wat willen zeggen is natuurlijk heel erg groot.
  Dan ga ik al meteen keuzes maken want dit is bijna net zo irritant als om de 3 dagen een nieuwsbrief van een bedrijf in je mail krijgen. ToDoist post alleen maar pornopraat over hun eigen app dus deze ontvolg ik dan al meteen maar veel erger, ik ga een hekel krijgen aan het bedrijf vanwege dit gedoe terwijl hun app waarschijnlijk gewoon prima functioneert. Ik wil best dingen leren over hun app maar niet op een manier dat ze elke dag 5 berichten plaatsen hoe geweldig hun app is en dat je leven niet oké is wanneer je het niet gebruikt. CSS-Tricks, plaatst wel heel erg veel tweets maar er zitten wel nog waardevolle bijdrages bij dus dit account blijf ik volgen.
  .
  Ik ben hier een complete leek in maar iets in mij zegt dat ze bij Twitter iets van tags moeten verzinnen die bedrijven kunnen toevoegen aan hun tweets zodat wanneer ik CSS-Tricks volg ik kan aangeven dat ik alleen maar tweets in mijn tijdlijn wil zien met de tags A en B en dat ik alle marketingpraat niet hoef te zien.
  .
  Twitter is bij heel veel bedrijven niet meer persoonlijk maar meer een geautomatiseerde robot die alleen maar content genereert. De reden dat ik OMT niet volg is ook omdat ze helemaal niets doen met hun Twitter account. Als Raymon op Publish drukt voor een artikel op OMT dan wordt er automatisch een tweet aangemaakt. Ik bedoel, wie zit daar op te wachten, 20.000 mensen volgen OMT schijnbaar en die krijgen dus gemiddeld 10 tweets per dag van OMT in hun tijdlijn dat niets anders is dan een linkje naar een artikel op OMT. Stel je volgt 10 bedrijven als OMT dan moet je Twitter toch elke 15 minuten wel even openen om up to date te blijven anders moet je aan het einde van de dag 100 tweets voorbij scrollen.
  .
  Nogmaals, ik ben hier een complete leek in en ik zal het wel verkeerd doen maar ik vind het alles behalve leuk om heel veel tweets van hetzelfde accounts te zien wetende dat deze niet persoonlijk zijn. Ik vind het veel prettiger als iemand eens in de twee of drie dagen iets post waar je dan ook echt over gaat nadenken of er serieus naar kijkt wat het is.

 • Profielfoto
  hatolex

  Tweets lijken mij niet het medium voor berichten om over na te denken.?

 • Profielfoto
  koen

  Kun je daar ook mee zien wie @dijkshoorn aan het tyfusblocken is? :grin: