YouTube Gaming-app start in Nederland

Door: Raymon Mens - 9 reacties

YouTube heeft zijn gaming-app in Nederland en Belgie uitgebracht. Met de applicatie is het mogelijk om live gamestreams te bekijken. Op Android kan ook direct vanaf de telefoon uitgezonden worden, maar iOS biedt dit om technische redenen niet.

De gaming-app is een aanvulling op het vorig jaar gelanceerde YouTube Gaming, dat al via een website in ons land toegankelijk was. Het is Google’s antwoord op concurrent Twitch, die door Amazon gekocht werd.

De app bevat een aantal tabbladen. De eerste is de startpagina met trending streams en video’s, daarnaast is er een sectie met aanbevolen games en de mogelijkheid om streams en video’s per game te bekijken. Het tabblad kanalen geeft video’s van bekende uitgevers en creators zoals Rockstar Games en IGN. Als je alleen livestreams wilt bekijken, geeft het laatste tabblad een overzicht van kanalen die live zijn.

yt-gaming-app001
Klik/tap voor groter.

Tot slot is het met de app mogelijk om direct tijdens livestreams te chatten en kun je pushberichten ontvangen wanneer je favoriete kanaal een livestream begint. In de toekomst krijgt YouTube Gaming ook ondersteuning voor Virtual Reality. Momenteel is er alleen ondersteuning voor 360-gradenvideo.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Luca Silverentand

  Ik gebruik hem al een tijdje, moest m helaas we uit de amerikaanse store downloaden. Super fijne app om gebruik te maken van YT Gaming ?

 • Profielfoto
  Emielgroendijk

  Leuke app, toch heeft YouTube nog wel even nodig voor het echt sterk kan concurrent met de huidige community die Twitch heeft opgebouwd. Functionaliteit is in ieder geval nog niet veel beter dan Twitch.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Is deze app ook voor kinderen?
  .
  Mijn neefje kijkt veel YouTube filmpjes over Minecraft, Crazy Frog en nog een paar van dat soort onzin spelletjes op de iPad maar heel veel content op YouTube is niet echt geschikt voor kleine kinderen dus de kans is groot dat hij dan een filmpje aantikt waar hij nog te klein voor is. Het zou dus handig zijn als er een app was die bijv. kan filteren op content geschikt voor 6-8 jaar.

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  @Shmoo: er zit geen leeftijdsfilter in. YouTube heeft overigens wel een speciale Kids App, maar die is er nog niet voor Nederland en heeft ook geen Nederlandse content

 • Profielfoto
  Shmoo

  Oké, dat wordt dus nog even wachten.. In de App Store is dat ook zo’n probleem. Als je gaat zoeken naar spelletjes voor bepaalde leeftijden dan doe je: Categorieën > Games > Type > en dan zit er nergens een optie om te kiezen voor spelletjes op basis van leeftijd.

 • Profielfoto
  Andreas98

  In de Belgische App Store staat de app niet, want ik krijg de melding ‘Artikel niet beschikbaar. Het artikel dat je hebt aangevraagd is momenteel niet beschikbaar in de Belgische Store, maar wel in de Nederlandse Store.’ te zien.

 • Profielfoto
  Matanza

  Inderdaad niet beschikbaar in België.

 • Profielfoto
  Shmoo

  @Andreas98,
  .
  Probeer dit eens. Normaal moet een url met geo ervoor automatisch linken naar de juiste App Store.
  https://geo.itunes.apple.com/app/youtube-gaming/id1009116743?mt=8

 • Profielfoto
  Andreas98

  @Shmoo

  Neen, dit werkt ook niet. De app staat niet tussen de lijst ?