YouTube-app: betere suggesties, meer ads

Door: Raymon Mens - 8 reacties

Wil je misschien Enzo Knol kijken. Oh, er is een nieuwe video van Enzo Knol. Morning, Enzo Knol al gezien? Dit vat de suggesties die de YouTube-app mij de afgelopen tijd gaf ongeveer samen, terwijl ik nog nooit een video van die knul had bekeken.

Gelukkig is dat volgens Google nu voorbij. De YouTube-app krijgt sterk verbeterde suggesties op het home-scherm. Ze worden door een neuraal netwerk -dat patronen in je kijkgedrag herkent- gedaan.

De opmaak van het home-scherm in de app is ook verbeterd. In plaats van een lijst met kleine thumbnails en video’s van één maker, krijg je nu grote afbeeldingen met de maker uitgelicht te zien. De nieuwe opmaak is alleen voor de iOS- en Android-apps, maar de suggesties zouden ook op de Apple TV en het web beter moeten zijn.
youtube-suggestie-001
Naast de suggesties worden ook de advertenties vernieuwd. YouTube komt op mobiel en tablet met zogenaamde “bumper ads”. Dit zijn korte advertenties van maximaal 6 seconden die voor en na een video worden weergeven, ze zijn zo kort dat je ze niet kunt overslaan. De bumpers worden in mei geactiveerd. Hieronder een voorbeeld van de korte, nieuwe advertenties.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Absrnd

  En ik als consumer ga gewoon via de browser kijken zonder die reclames:)

 • Profielfoto
  MEEUW

  Ik wou dat er mogelijkheid was om x te betalen en dan zonder die reclames.
  En knop met onzin video’s uit. zogemaande “grappige dingen”.

 • Profielfoto
  Zakske

  Ik wou dat er mogelijkheid was om x te betalen en dan zonder die reclames.

  Dat bestaat en heet YouTube Red; $10 per maand, helaas US-only.

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Stelletje flikkers ook zijn die schepsels bij googel. Sorry voor m’n taalgebruik maar dit was wel het eerste wat in mij opkwam toen ik die titel las. Ze kunnen ons ook nooit met rust laten. Maar inderdaad. Ik ga dan ook maar vaker op Safari zitten voor YouTube. Hopelijk hebben deze nieuwe ads geen invloed op de ‘content blockers’.

 • Profielfoto
  MEEUW

  Ik wou dat er mogelijkheid was om x te betalen en dan zonder die reclames.

  Dat bestaat en heet YouTube Red; $10 per maand, helaas US-only.

  Dus bestaat het niet. (voor de rest van de wereld.)

 • Profielfoto
  Hydræ

  Ik hoop op meer variëteit in de suggesties, niet alleen aanbevolen video’s met minimaal 100k views.

 • Profielfoto
  Lucas Thoelke

  Ik gebruik nog steeds liever Protube

 • Profielfoto
  hfolkertsma

  Vergeet niet in de settings je ‘watch history’ en ‘search history’ uit te zetten, anders denkt YouTube automatisch geïnteresseerd bent in een bepaald onderwerp. Zelfs wanneer je voor één keer eens iets apart wilt zien wat je normaal nooit zou openen.