Web preview voor tvOS-apps beschikbaar

Door: Raymon Mens - 2 reacties

Het is een beetje makkelijker geworden om Apple TV-apps te ontdekken. Er is nu een preview-weergave op het web voor tvOS-apps waarin algemene informatie over de app en een aantal screenshots te bekijken zijn. De preview-functie is nog erg beperkt.

Hoewel het een kleine verbetering is, zorgt het ervoor dat er nu naar Apple TV-apps gelinkt kan worden. Een manier om Apple TV-apps vanaf een Mac of iOS-apparaat te installeren is er overigens nog niet.

Nog niet voor universele apps

De functie werkt alleen bij apps die exclusief voor tvOS zijn. Universele apps, die op iOS en tvOS werken, tonen nog geen tvOS-screenshots op het web of in de App Store. Een voorbeeld van zo’n app is Apple Events. De OMT-app heeft een tvOS-compontent, maar toont op het web en in iTunes alleen de iOS en Apple Watch-screenshots. Schermafbeelding 2016-04-20 om 11.34.22
Apple reageert met deze verandering op kritiek van ontwikkelaars en gebruikers. Er is momenteel geen manier om apps voor de nieuwe Apple TV gemakkelijk op een computer te zoeken. De mogelijkheid om bijvoorbeeld via iCloud snel apps op de set-top box te installeren zou het makkelijker maken om na aankoop snel met de Apple TV aan de slag te gaan.
(Tipgever: Robin / Via: MacStories)

Reacties

2 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  De mogelijkheid om bijvoorbeeld via iCloud snel apps op de set-top box te installeren zou het makkelijker maken om na aankoop snel met de Apple TV aan de slag te gaan.

  .
  Dit is toch wel zo’n onzin. Ze doen net alsof het geld kost als de Apple TV 30 minuten nodig zou hebben om te installeren.
  .
  Als je aan dit soort dingen denkt dan moet je het goed aanpakken en dan bij het aankopen van je Mac in de Apple Store je AppleID invullen en als je dan je Mac thuis krijgt zijn X bepaalde favorieten apps uit de Mac App Store al geïnstalleerd op basis van een bepaald profieletje.
  Dat is snel werken, dit hier boven is gewoon complete onzin. De Apple TV heeft veel grotere zorgen dat zoiets simpels.
  Ik bedoel heb je al eens all je apps willen afsluiten door dubbel te tikken op het TV icoontje en ze dan omhoog te swipen. Daar zit zo’n lag en 2 seconde vertraging in door alle animatie effects in het systeem dat het gewoon irritant is dat je niet sneller apps kunt killen. Je moet altijd swipi omhoog doen, dan een seconde wachten en dan pas de volgende.

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  De mogelijkheid om bijvoorbeeld via iCloud snel apps op de set-top box te installeren zou het makkelijker maken om na aankoop snel met de Apple TV aan de slag te gaan.

  Dit is toch wel zo’n onzin. Ze doen net alsof het geld kost als de Apple TV 30 minuten nodig zou hebben om te installeren.
  .
  Als je aan dit soort dingen denkt dan moet je het goed aanpakken en dan bij het aankopen van je Mac in de Apple Store je AppleID invullen en als je dan je Mac thuis krijgt zijn X bepaalde favorieten apps uit de Mac App Store al geïnstalleerd op basis van een bepaald profieletje.
  Dat is snel werken, dit hier boven is gewoon complete onzin. De Apple TV heeft veel grotere zorgen dat zoiets simpels.
  Ik bedoel heb je al eens all je apps willen afsluiten door dubbel te tikken op het TV icoontje en ze dan omhoog te swipen. Daar zit zo’n lag en 2 seconde vertraging in door alle animatie effects in het systeem dat het gewoon irritant is dat je niet sneller apps kunt killen. Je moet altijd swipi omhoog doen, dan een seconde wachten en dan pas de volgende.

  Ik vind van niet. Als je toevallig achter je mac of iPad een leuke app ziet wil ik niet eerst de Apple TV aanzetten (of eerst wachten tot ik thuis ben).