Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 20 april 2016

Web preview voor tvOS-apps beschikbaar

Het is een beetje makkelijker geworden om Apple TV-apps te ontdekken. Er is nu een preview-weergave op het web voor tvOS-apps waarin algemene informatie over de app en een aantal screenshots te bekijken zijn. De preview-functie is nog erg beperkt.

Hoewel het een kleine verbetering is, zorgt het ervoor dat er nu naar Apple TV-apps gelinkt kan worden. Een manier om Apple TV-apps vanaf een Mac of iOS-apparaat te installeren is er overigens nog niet.

Nog niet voor universele apps

De functie werkt alleen bij apps die exclusief voor tvOS zijn. Universele apps, die op iOS en tvOS werken, tonen nog geen tvOS-screenshots op het web of in de App Store. Een voorbeeld van zo’n app is Apple Events. De OMT-app heeft een tvOS-compontent, maar toont op het web en in iTunes alleen de iOS en Apple Watch-screenshots.
Apple reageert met deze verandering op kritiek van ontwikkelaars en gebruikers. Er is momenteel geen manier om apps voor de nieuwe Apple TV gemakkelijk op een computer te zoeken. De mogelijkheid om bijvoorbeeld via iCloud snel apps op de set-top box te installeren zou het makkelijker maken om na aankoop snel met de Apple TV aan de slag te gaan.
(Tipgever: Robin / Via: MacStories)

Reageer op artikel:
Web preview voor tvOS-apps beschikbaar
Sluiten