Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 28 april 2016

Vreemde iOS 9.3-bug maakt mappen rond

Dit is zo’n bug waarvan je je afvraagt hoe het ontdekt is. De vorm van mappen op het homescreen van iOS 9.3 blijkt beïnvloedbaar door de wallpaper. Stel een kleine afbeelding van 3 bij 3, 6 bij 6 of 9 bij 9 pixels als achtergrond in en mappen worden rond.

Dit heeft het Japanse blog Heyeased ontdekt. Wij hebben de truc kunnen verifiëren op zowel iOS 9.3.1 als de laatste beta van iOS 9.3.2. Het werkt op iPhone en iPad en heeft wat weg van de Apple Watch-iconen.

3×3, 6×6 of 9×9 pixels

Wij hadden het meeste succes met een wallpaper van 9 bij 9 pixels, maar het werkt ook met 3 bij 3 en in mindere mate met 6 bij 6 pixels. Opvallend is dat alleen bij 9 bij 9 pixels alle mappen rond worden. Waar het precies fout gaat is onduidelijk, maar de rendering van mapjes wordt beïnvloed door het uitvullen van een kleine afbeelding over de achtergrond.

iOS 9.3.2 met standaard wallpaper (links) en 9×9 pixels wallpaper (rechts).

Zelf proberen? Sla een van deze afbeeldingen van 9×9 pixels op in je fotorol: ,  of  en stel deze in als achtergrond. Je kunt ook zelf een afbeelding van 9×9 pixels maken als je gewenste kleur er niet bij zit.

Reageer op artikel:
Vreemde iOS 9.3-bug maakt mappen rond
Sluiten