T-Mobile test tijdgebonden ‘onbeperkte’ data

Door: Raymon Mens - 12 reacties

Denk je met weemoed terug aan de tijd waar­in providers voor een tientje nog onbeperkte data aanboden? T-Mobile experimenteert met een aantal nieuwe bundels die tijdens een zelf te kiezen tijdstip recht geven op wat de provider ‘bijna onbeperkte’ data noemt.

De bundels kunnen per sms per dag aan- en uitgezet worden. Er is een weekendbundel die voor 5 euro maximaal 50 GB data biedt en een uurbundel waarmee je voor 2 euro een uur lang 5 GB kunt verstoken.

Bijna onbeperkt

De provider verklaart de term ‘bijna onbeperkt’ als volgt: “Elke bundel bevat heel veel mobiele internet data maar is uiteindelijk wel beperkt om alle T-Mobile klanten een optimale ervaring te kunnen garanderen. Wij verwachten dat dit ruim voldoende is om zonder zorgen onbeperkt mobiel te internetten.”

BundelKostenAantal GB
Een uur onbeperkt€ 2,005
Weekend onbeperkt€ 5,0050
Ochtendspits (7-10u)€ 4,0020
Avondspits (16-19u)€ 4,0020
Nacht (22-06u)€ 5,0050

Prijzen per keer. Je kunt zoveel bundels afnemen (achter elkaar) als je wilt.

Incidenteel gebruik

T-Mobile richt zich met de bundels op incidenteel verhoogd datagebruik. Bijvoorbeeld bij een weekend weg naar een locatie waar geen Wi-Fi is of een lange treinreis waarbij je niet afhankelijk wil zijn van het doorgaans trage NS WiFi. Niet iedereen kan deelnemen, de bundels zijn een test waar klanten per SMS voor uitgenodigd worden. De prijzen en bundels kunnen wijzigen gedurende het experiment dat ook op ieder moment stopgezet kan worden. (Via: Tweakers)

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  Marius1976

  Dat kan T-Mobile makkelijk aanbieden, omdat ze weten dat je regelmatig bij T-Mobile toch nauwelijks bereik hebt.

  Nog altijd in Zeeland: prut, prut, prut.

  Er zijn regelmatig gebieden in Zeeland waar ik niet eens kan bellen. Ik zou zeggen: fix dat eerst, en ga daarna weer eens stunten. Amateurs.

 • Profielfoto
  sonic1984

  Hier in de Randstad werkt T-Mobile prima;-)
  Dik tevreden.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Logisch elke provider werkt fantastisch in de Randstad. Jullie komen nog weg met het gebruik van alle speelgoed-providers.

 • Profielfoto
  Tony smeT

  Terug naar de 20e eeuw: “mag ik al bellen? Nee, het is nog geen 19:00”
  Maar dan met data. Belachelijke move!

 • Profielfoto
  Rtoonen

  Vlissingen, gewoon 4G, supersnel….

 • Profielfoto
  Martin Koning

  Alle NL providers moeten zich schamen dat ze nog steeds geen onbeperkt internet aanbieden. Ik kom regelmatig in Polen waar alle providers gewoon alles onbeperkt aanbieden voor 50 euro per maand. En dat wordt door mensen die daar nooit zijn geweest beschouwd als een derde wereldland. Realiteit is dat ze daar op vee vlakken verder zijn dan hier.

 • Profielfoto
  Myquandro

  Ik heb zo goed als geen problemen met het bereik van T-Mobile. Enkel op sommige korte stukken met de trein wordt de verbinding erg traag, maar dat is het dan ook. Kom voor mijn werk door heel Nederland (van Zeeuws Vlaanderen tot Eemshaven en van Kerkrade tot Den Helder) en heb nog nooit een specifiek gebied gemerkt waar ik geen bereik had.

  Wat betreft dit soort bundeltjes vindt ik het leuk, maar zelf zal ik het niet gebruiken. Ik zou vooral geïnteresseerd zijn als T-Mobile (of een andere provider) een daadwerkelijk onbeperkte bundel zou introduceren.

 • Profielfoto
  Shmoo

  50,- per maand is wel veel geld voor Polen, daar heb je bijna een vriendin voor in Polen. Ik denk dat je 85,- hier ook wel zo goed als onbeperkt alles hebt.

 • Profielfoto
  Marius1976

  Ik rij regelmatig over de Polredijk richting Veere -> geen enkel bereik bij T-Mobile. KPN volle bak.
  Ik rij regelmatig door Burgh Haamstede; o.a. J.J. Boeijesweg -> geen enkel bereik bij T-Mobile.
  En jawel, KPN volle bak.

  T-Mobile mwuahahahaha.

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  Ben juist vanwege het bereik weggegaan bij ze…

 • Profielfoto
  ramrod

  Je had te veel bereik …?

 • Profielfoto
  w1mster

  Je had te veel bereik …?

  ???