T-Mobile start met gratis data mee op reis

Door: Raymon Mens - 10 reacties

In aanloop naar nieuwe EU-regels gaan Vodafone en KPN de roamingkosten vanaf 30 april verlagen. T-Mobile heeft zijn nieuwe roamingtarieven nog niet bekendgemaakt, maar komt vandaag wel met een andere aangename verrassing.

T-Mobile-abonnees met een Stel Samen & Stel Bij-bundel kunnen nu tot 250MB uit hun eigen databundel gebruiken om zonder extra kosten binnen de EU te internetten. Dit geld voor nieuwe en bestaande klanten.

De provider noemt dit “data meenemen op reis” en het is vanaf 4 april standaard onderdeel van alle internetbundels in het Stel Samen & Stel Bij-abonnement. Hoeveel MB’s in de EU gebruikt kunnen worden, is afhankelijk van de grootte van de internetbundel bij het binnenlands abonnement:

Binnenlandse bundelEU MB's   
Internet XS - 500 MB50 MB
Internet S - 1 GB50 MB
Internet M - 3 GB100 MB
Internet L - 6 GB250 MB
Internet XL - 12 GB250 MB

Roamingtarieven

Nieuwe EU-regels schrijven vanaf 1 mei 2016 voor dat providers bovenop de binnenlandse bundel maximaal 6 cent per minuut voor uitgaande en 1 cent per minuut voor inkomende gesprekken binnen de EU mogen rekenen, een SMS mag maximaal 2 cent kosten en één MB mag binnen de EU 6 cent kosten. KPN en Vodafone schikken zich per 30 april naar deze tarieven, verwacht wordt dat ook T-Mobile dit snel doet.

Vanaf 1 mei 2017 mogen providers overigens helemaal geen toeslag meer rekenen voor het mobiel gebruik binnen de EU. De tarieven in het thuisland gaan dan gelden en de gebruikte minuten/MB gaan van de bestaande binnenlandse bundel af.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  JoopJoopJoop

  Artikel klopt half, de tariefsverlagingen zijn dwingend voorgeschreven door de EU!!

  De providers doen alleen maar wat ze verplicht zijn te doen.

  De kop van dit artikel suggereert dat deze verlaging komt van de providers is dus zeker niet het geval.

  Pas later in dit artikel staat het juist weergegeven, erg slordig artikel dus…

  Vodafone, KPN en T-Mobile verlagen dus niks zelf, ze voeren alleen uit wat ze is opgelegd.

  Pas maar eens op wat voor truuken ze volgende jaar gaan uithalen m.b.t. de tarieven als ze helemaal geen roamingkosten meer mogen berekenen!!!!

 • Profielfoto
  Ome Kor

  Vodafone, KPN en T-Mobile verlagen dus niks zelf, ze voeren alleen uit wat ze is opgelegd.

  Inderdaad, nogal karig. Als je een 12 GB abonnement hebt, dan mag je maar 250 MB gebruiken tijdens een vakantie van drie weken. Veel te weinig.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ik moet voor juli beslissen welke provider ik de komende tijd ga gebruiken. Maar ik blijf het lastig vinden.

  Met de 100 MB die ze me bieden (3GB abonnement) kom ik niet echt ver. Maar gezien de EU-tarieven per MB (6 cent), zal ik ook weer niet heel arm worden van het verstoken van 1 GB op vakantie.

  Voorlopig is KPN kanshebber 1 om de overstap naar te wagen (maar dan ook alleen door de andere KPN-abbo’s die we hebben, i.c.m. de kortingen daarop).

 • Profielfoto
  henrybu

  He Karel,

  Overweeg ook eens tele II, mijn vrouw en ik zijn beide sinds pas overgestapt, we reizen echt kris kras naar alle uithoeken van het land. De grotere telecom reuzen hebben dan een wel iets betere dekking, maar voor dat geld en het roaming beleid vond ik het de overstap meer dan waard.

  Succes met je keuze!

 • Profielfoto
  xaddict

  Wat een dieven zijn die grotere partijen toch. Ik zit bij simpel in Nederland (10€ voor 1GB, onbeperkt bellen en sms’en) en in het buitenland koop ik een prepaid sim kaart (1000MB voor 5€ in de meeste landen)

 • Profielfoto
  vuurvreter

  @KarelWillem,

  Ik zou gewoon voor een sim only van KPN gaan.
  Dan krijg je die korting ook;-)

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Sim Only heb ik al sinds de iPhone 3GS.

  @henrybu: Tele2 lijkt leuk. Maar voor het aantal GB’s dat ik verbruik, ben ik daar toch echt duurder uit dan bij KPN. Mijn zoon heeft 1 GB bij Tele2, dat is dan nog wel leuk betaalbaar.

 • Profielfoto
  /dev/enschede

  Ik kan me voorstellen dat de randstedelingen denken dat die 250MB niets voorstelt. Maar wie in de grensregio en wekelijks 1 of 2 keer een paar uur aan de andere kant van de grens komt, weet beter. Nu kun je je mail gewoon aan laten staan terwijl je bij de K&K de flessen wijn inlaadt. En je kunt gewoon nieuws blijven ontvangen terwijl de Duitse Normaal95 de tank in stroomt. Prima dus.

 • Profielfoto
  /dev/enschede

  Tele2 heeft het per 1 mei over een 1GB voor €10, te gebruiken binnen de hele EU. 30 dagen geldig.

 • Profielfoto
  zulu

  Ik zit nu voor 3 maanden in de VS en opeens zag ik dat T-Mobile een bundel had van wereldwijd internet voor €0,00. Dus meteen aangevinkt en lekker internetten, maar twee dagen later kreeg ik een mail dat het een fout was dat ze 100% korting op deze bundel gaven en/of ik toch nog een bundel (tot einde abonnement) wilde aanschaffen van €41,99 p/m. Afijn, na een kostbaar gesprek, heb ik een maand gratis en een bundel voor 3 maanden gekregen. Wel slordig.