Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 20 april 2016
Leestijd: 1 minuut

Siri-rechtszaak kost Apple 25 miljoen dollar

Apple moet in de buidel tasten voor gepatenteerde technologie die door Siri gebruikt wordt. De iPhone-maker was aangeklaagd door Dynamic Advances, een dochterbedrijf van een bekende patenttrol genaamd Marathon Patent Group.

Het bedrijf klaagde Apple in 2012 aan om een patent dat “een interface voor natuurlijke taal met een vooraf gedefinieerde woordenschat” omschrijft. Na 4 jaar heeft Apple de zaak voor 24,9 miljoen dollar geschikt.

Dynamic Advance claimde in de rechtszaak dat het patent uit 2007 de werking van Siri al uitgevonden had voordat de virtuele assistent in 2011 het levenslicht zag. Het bedrijf eiste een vergoeding omdat het een exclusieve licentie heeft het een patent van het Rensselaer Polytechnic Institute, dat weer een octrooi bezit op het werk van een docent van het instituut.

Met de betaling van 24,9 miljoen dollar koopt Apple een licentie van drie jaar op het patent en is afgesproken dat de iPhone-maker niet meer aangeklaagd wordt. Het moederbedrijf van Dynamic Advances krijgt vijf miljoen en Rensselaer heeft recht op 50 procent van het overgebleven bedrag.
(Via: Albany Business Review)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Siri-rechtszaak kost Apple 25 miljoen dollar
Sluiten