Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 1 april 2016

Safari Technology Preview, een publieke beta van de browser

Om de ontwikkeling van zijn webbrowser Safari te versnellen, ontwikkelaars meer te betrekken bij de ontwikkeling van Webkit en antwoord te geven op de snelle ontwikkeling van Chrome en Firefox is Apple met de Safari Technology Preview gestart.

Officieel is de preview-versie met de nieuwste technische ontwikkelingen alleen voor ontwikkelaars, maar iedereen kan ‘m downloaden en naast de stabiele OS X-versie van Safari installeren.

Beta, met iCloud

Ontwikkelaars die de laatste technische vernieuwingen wilden testen, konden voorheen de Webkit Nightly browser downloaden. Deze heeft echter geen ondersteuning voor iCloud-onderdelen zoals gedeelde tabbladen en bookmarks. De Safari Technology Preview heeft dat wel en kan daarom ook als beta voor nieuwsgierige eindgebruikers dienen. Apple update de Safari Preview regelmatig via de Mac App Store.

OMT in de Safari Technology Preview.

De release notes worden op de developer-sectie van de Apple-website gepubliceerd. Voor eindgebruikers is er weinig zichtbaar nieuws, wel de moeite waard om te vermelden is dat het via javascript mogelijk wordt om programmatisch een stukje tekst voor de gebruiker te kopiëren. Dit is iets dat voorheen nog via Flash moest, omdat Safari dit niet ondersteunde.

Reageer op artikel:
Safari Technology Preview, een publieke beta van de browser
Sluiten