Ontwikkelaars opgelet: registraties WWDC 2016 open

Door: Raymon Mens - 10 reacties

Nadat Siri maandag WWDC aankondigde, heeft Apple de officiële WWDC-site ook online gezet en de registraties voor ontwikkelaars geopend. Aanmelden voor de conferentie die van 13 tot en met 17 juni plaatsvindt kan vanaf nu. De prijs voor een ticket is $ 1599.

Toegangskaarten worden door middel van een loting verstrekt. Registreer je voor vrijdag 22 april 19:00 uur en je hoort maandag 25 april om 02:00 uur of je uitgeloot bent. Studenten kunnen een scholarship winnen.

WWDC Scholarships

Zoals ieder jaar selecteert Apple dit jaar weer een aantal ambitieuze studenten die gratis toegang tot WWDC krijgen. Scholieren of studenten van 13 jaar of ouder kunnen kun beste werk dat gemaakt is op Apple-apparaat insturen en daarmee een scholarship winnen. Het hoeft geen app te zijn die in de App Store staat, maar mag ook een offline project zijn.

wwdc2016-code
Apple ging dit jaar geeky met de aankondiging.

WWDC dit jaar op twee plaatsen

Dit jaar vindt WWDC zowel in het Bill Graham Civic Auditorium als Moscone West plaats. De openingskeynote waar Apple iOS 10 en OS X 10.12 (of macOS) uit de doeken doet, vindt plaats in het Bill Graham Civic Auditorium. De sessies voor ontwikkelaars zijn in Moscone West. OMT organiseert vanzelfsprekend weer een OMT Holland House in San Francisco en een Keynote Party in Nederland.

Graham-Moscone-001
Bill Graham Civic Auditorium (links) en Moscone West (rechts).

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  MacAanZee

  Nou leuk hoor…geeky uitnodiging. Van alles wat, dus niets bijzonders?;!

 • Profielfoto
  Shmoo

  Waarom kosten die kaarten zoveel geld. Is het zo speciaal voor developers om in de zaal te mogen zitten?

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Is het zo speciaal voor developers om in de zaal te mogen zitten?

  Je krijgt er een complete conferentie met sessies voor, een week lang. Vergeleken met andere conferenties is de prijs marktconform.

 • Profielfoto
  Sander

  Altijd weer spannend, die uitnodiging van het WWDC. Ben benieuwd wat mensen allemaal uit de uitnodiging halen.:)

 • Profielfoto
  troko241

  Het lijkt me spannender om te horen dat je bent INgeloot.;-)

 • Profielfoto
  Shmoo

  Maar je kunt als developer toch ook gewoon één dag naar dit event gaan. Ik bedoel naast het event dat wij zien met een hoop mooie nieuwe dingen is het toch ook een soort beursevenement voor developers dat te vergelijken is met de AutoRai voor mensen die van auto’s houden?

 • Profielfoto
  koen

  Nee het is geen beurs.

  De keynote is leuk, maar de developers gaan er echt naar toe om alles te leren over nieuwe technieken, zodat ze hun apps klaar kunnen stomen voor de volgende versie van OS X en iOS.

  Dus de rest van de week zijn er lezingen waar developers kunnen leren over nieuwe APIs, etc. Er zijn ook sessies waar ze direct met Apple engineers kunnen praten, en vragen kunnen stellen.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Oké.. dus iedereen in de zaal van de keynote is ook eigenlijk de complete doelgroep van de conference. Ik dacht altijd dat de conference meer open was en in z’n geheel een groter evenement was dan het publiek van de keynote.
  Dus dat iedereen tegen normaal tarief over de beurs kon wandelen en nieuwe dingen spotten en wanneer je dan extra betaalde je de keynote mocht bijwonen.

 • Profielfoto
  koen

  Ze zullen best wat nieuwe dingen hebben uitgestald om te bewonderen.

  Vroeger had je de MacWorld Expo, dat was een echte beurs, waar ook andere bedrijven dan Apple hun waren konden aanprijzen.

 • Profielfoto
  knekkie

  Wat zijn jullie speculaties?