Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 19 april 2016

QuickTime voor Windows is end of life

Gebruikers van Windows-systemen moeten QuickTime verwijderen. Apple’s multimedia-speler ontvangt niet langer updates en er zijn twee beveiligings­problemen ontdekt die nooit gerepareerd zullen worden. Het gaat alleen om de Windows-versie van QuickTime.

Beveiligingsbedrijf Trend Micro heeft over de security bugs geschreven. Deze kunnen gebruikt worden om op afstand code op systemen uit te voeren. De kwetsbaarheden zouden al enkele maanden bekend zijn.

Update 19 april: Apple heeft het stoppen van QuickTime voor Windows tegenover WSJ bevestigd.

QuickTime voor Windows is op dit moment nog steeds beschikbaar als download bij Apple, maar zal geen verdere updates ontvangen. De nieuwste Windows-versie van QuickTime ondersteunt Windows Vista en Windows 7. Nieuwere Windows-systemen worden niet ondersteund.

Voorheen werd QuickTime meegeleverd met iTunes, het is daarom waarschijnlijk dat oudere Windows-systemen de multimediaspeler nog geïnstalleerd hebben. Op de Mac is QuickTime onderdeel van het besturingssysteem. De relevantie van QuickTime als multimedia-plugin voor websites is inmiddels helemaal verdwenen ten gunste van moderne technieken zoals HTML 5 video. iTunes voor Windows blijft ook zonder QuickTime functioneren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
QuickTime voor Windows is end of life
Sluiten