PS4 Remote Play voor Mac & PC uit

Door: Raymon Mens - 14 reacties

Bezitters van een Playstation 4 en Mac of PC kunnen nu overal van hun console­games genieten. Het vandaag uitgebrachte PS4 Remote Play maakt het mogelijk om via internet games vanaf je eigen console te streamen. De functie is nu beschikbaar.

Remote Play is onderdeel van systeemupdate 3.50 voor de PS4. De client voor Mac en PC is bij Sony te downloaden. Er is ondersteuning voor één controller en een resolutie van 720p met 60 frames per seconde.

Bij Remote Play doet de Playstation nog steeds al het grafische werk. Standaard zijn de graphics 540p, maar deze kunnen ingesteld worden op 360p, 540p of 720p. De beschikbare kwaliteit is afhankelijk van de snelheid van de verbinding. De functie werkt zowel via internet als een lokaal netwerk. Voor de beste prestaties wordt een internetverbinding met een upload- en downloadsnelheid van minstens 12 Mbps aangeraden.
Schermafbeelding 2016-04-06 om 11.30.27
De Remote Play-software vereist minimaal OS X 10.10 Yosemite of 10.11 El Capitan en een Mac met Intel Core i5-520M-processor of nieuwer. Grafische power in de Mac is niet nodig, omdat de PS4 al het rekenwerk doet en de vereiste processor komt uit 2010. Dat wil zeggen dat zelfs een niet zo recente MacBook Air geschikt is voor remote play.

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  Olieboer

  Leuk! Ik denk namelijk geregeld “had ik nu mijn ps4 maar bij me”

 • Profielfoto
  Retyro

  Even getest op een old school 13′ mbp uit 2009 met een 2.26 core2duo (die dus niet aande systeemeisen voldoet) en zelfs dat werkt prima

 • Profielfoto
  Danny Veugelen

  Ik krijg mijn ps4 maar niet ge-update

 • Profielfoto
  LucM

  Werkt best wel goed, weinig tot amper vertraging hier, maar heb het niet op wifi getest. Echter is de resolutie het grootste nadeel, vooral op een 2560×1440 resolutie is het een pixelparadijs. Vooral voor onderweg en op plekken anders dan thuis waar wat tijd gedood moet worden is het een ideale oplossing. Speel dan wel spellen waar reactietijd niet cruciaal is, bijvoorbeeld bij FPS games, die paar ms kan een groot verschil maken.

 • Profielfoto
  Jentl

  Werkt heel goed alleen vraag ik me af hoe je een microfoon gebruikt om te praten in een party.

 • Profielfoto
  yasser

  Werkt heel goed alleen vraag ik me af hoe je een microfoon gebruikt om te praten in een party.

  Gewoon via de DUALSHOCK™4 controler

 • Profielfoto
  Duncanv

  even een vraagde, ik probeer dit op mijn macbook pro van mid 2011 (dacht ik) met een intel core i7. maar ik krijg steeds de melding dat mijn ps4 niet geregistreerd kan worden. op de gewone pc en op de iMac lukt dit wel. Iemand een oplossing?

 • Profielfoto
  Jesse2712

  Duncanv,

  Wees er zeker van dat je de Max verzie heb gedownload. En dat je een sony account hebt (en goed invult). Met een i7 maakt niet uit, uit welk bouwjaar hij is. hij werkt geloof mij maar…

  Jesse

 • Profielfoto
  Jentl

  Werkt heel goed alleen vraag ik me af hoe je een microfoon gebruikt om te praten in een party.

  Gewoon via de DUALSHOCK™4 controler

  Dat werkte voor mij niet, het kon geen microfoon vinden.

 • Profielfoto
  ToMiKoN

  Prima werk van Sony! Werkt ook goed op mijn MacBook 13″ late 2008 (alu) al mag je de framerate niet op hoog zetten, want dan hapert hij soms.

 • Profielfoto
  Kees123

  Werkt geweldig. Ik heb de PS4 bekabeld aangesloten op een AirPort Extreme en de MBPR 13 is verbonden via 5 GHz. 720p met 60fps en geen hapering te bekennen! Geweldig werk van Sony, dit is een ideale oplossing voor die ene keer dat je niet op de game kamer wilt gamen maar gewoon lekker beneden bij het gezinnetje. Of buitenhuis via een ander stabiel WiFi netwerk hah.

 • Profielfoto
  Brandsi

  Waarom maar voor een controller?

 • Profielfoto
  GilVV

  Lijkt me fantastisch, ga het zo snel mogelijk uittesten.

  Hoe zit het dan al je het over het internet doet? Kan je je ps4 dan op afstand opstarten en afsluiten, of hoe gaat dat in z’n werk?

 • Profielfoto
  whaha

  Opstarten uit ‘rest-modus’ gaat hier goed, maar hoe ik het apparaat dan op afstand weer in ‘rest-modus’ zet, is weer een heel ander verhaal volgens mij.

  Het werkte bij mij goed, maar het is voor mij niet echt nuttig, aangezien mijn computer zowat naast mijn televisie en (dus) ook mijn PS4 staat. Ik had nu wel geluid via mijn versterker lopen en mijn computer, dus het geluid was niet erg prettig, maar dat ligt dus aan mijn set-up, ik heb er niet aan gedacht om de stereo even uit te zetten.

  Stiekem ook wel handig om te weten dat ik mijn DS4 gewoon kan opladen via mijn iMac, da’s ergens handiger dan via de PS4 zelf, in mijn geval dan! Iets met makkelijker vinden van USB-poort.

  Edit: Het handigste is om de PS4 weer in rustmodus te zetten voordat je de verbinding met het apparaat verbreekt. Dan weet je zeker dat de PS4 niet aan blijft staan.
  Ik heb dit luttele seconden geleden getest en dat werkt goed. Je krijgt dan natuurlijk wel de waarschuwing in de app dat de verbinding met het apparaat verbroken is.