Pixelmator sneller met verborgen instelling

Door: Raymon Mens - 4 reacties

Pixelmator heeft een workaround voor de bug gevonden die de app regelmatig liet crashen op Macs met bouwjaar 2011, OS X 10.11 El Capitan en Intel HD 3000 Graphics. Een nadeel: Pixelmator is hierdoor voor iedereen een stukje trager geworden.

Als je Mac niet uit 2011 komt en Pixelmator altijd stabiel was, is het de moeite om de workaround ongedaan te maken zodat de app sneller werkt. Dit kan vanaf Pixelmator 3.4.3 met een simpel terminal-commando.

Sluit de software af, ga naar de terminal, kopieer en plak de volgende opdracht en start Pixelmator vervolgens opnieuw. Als de software toch niet stabiel werkt, herhaal je deze procedure en vervang je in het commando de laatste ‘no’ door ‘yes’.

defaults write com.pixelmatorteam.pixelmator PXCEnableOpenCLCPUBlit -bool no

In een blogpost geeft het Pixelmator-team weinig details over de wijziging, al lijkt het om een bug in de OpenCL divers te gaan waar omheen gewerkt moet worden. De volgende Mac-modellen zijn door de bug getroffen en dienen de workaround niet ongedaan te maken en het commando niet uit te voeren: MacBook Pro (13-inch, Early 2011), MacBook Pro (13-inch, Late 2011), MacBook Air (11-inch, Mid 2011), Mac mini (Mid 2011).

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Mr Evil

  Normaal zeur ik niet over slordig schrijven en andere taalfouten maar dit epistel is dermate slordig geschreven dat een totaal analfabeet als ondergetekende zich er aan stoort. Misschien kan de redactie de volgende keer hun eigen teksten controleren en de haast om als eerste een artikel te publiceren misschien niet als prioriteit te stellen

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik heb sinds een tijdje een probleem dan Pixelmator automatisch mijn achtergrond vult met zwart zodra ik CMD + S gebruik om een bestaande afbeelding op te slaan.
  .
  Super irritant, dan open je een .png ( transparante achtergrond ), bewerk je deze en als je dan gewoon op CMD + S drukt om de huidige afbeelding te overschrijven dan zie je in Finder dat de achtergrond van deze .png zwart wordt ingevuld.
  Als ik via het menu Exporteer > Opslaan als PNG kies dan is er niets aan de hand.

  .
  Nee het wordt echt wel heel erg tijd dat Pixelmator met een nieuwe ( betaalde ) versie komt want nu is het niets meer dan een beetje klussen hier en een beetje rommelen daar.

 • Profielfoto
  Mr Evil

  Ik zie dat de taalbezem door het artikel aan het gaan is, liever de volgende keer dit eerder doen.

 • Profielfoto
  THX-1138

  Ik zie dat de taalbezem door het artikel aan het gaan is, liever de volgende keer dit eerder doen.

  Vergeet de punt niet in plaats van de komma. Begin vervolgens een nieuwe zin.