Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 7 april 2016

Pixelmator sneller met verborgen instelling

Pixelmator heeft een workaround voor de bug gevonden die de app regelmatig liet crashen op Macs met bouwjaar 2011, OS X 10.11 El Capitan en Intel HD 3000 Graphics. Een nadeel: Pixelmator is hierdoor voor iedereen een stukje trager geworden.

Als je Mac niet uit 2011 komt en Pixelmator altijd stabiel was, is het de moeite om de workaround ongedaan te maken zodat de app sneller werkt. Dit kan vanaf Pixelmator 3.4.3 met een simpel terminal-commando.

Sluit de software af, ga naar de terminal, kopieer en plak de volgende opdracht en start Pixelmator vervolgens opnieuw. Als de software toch niet stabiel werkt, herhaal je deze procedure en vervang je in het commando de laatste ‘no’ door ‘yes’.

defaults write com.pixelmatorteam.pixelmator PXCEnableOpenCLCPUBlit -bool no

In een blogpost geeft het Pixelmator-team weinig details over de wijziging, al lijkt het om een bug in de OpenCL divers te gaan waar omheen gewerkt moet worden. De volgende Mac-modellen zijn door de bug getroffen en dienen de workaround niet ongedaan te maken en het commando niet uit te voeren: MacBook Pro (13-inch, Early 2011), MacBook Pro (13-inch, Late 2011), MacBook Air (11-inch, Mid 2011), Mac mini (Mid 2011).

Reageer op artikel:
Pixelmator sneller met verborgen instelling
Sluiten