Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 22 april 2016

OS X: Adapter converteert alles naar alles

Ontwikkelaar Macroplant ken je misschien van de applicatie iExplorer, maar het bedrijf maakt veel meer nuttige apps. Een goed verborgen pareltje is ongetwijfeld Adapter. Deze gratis applicatie converteert én bewerkt praktisch alle denkbare mediaformaten.

Onder media wordt verstaan ​​video’s, audio-bestanden en vele grafische formaten. De selectie van uit- en invoerformaat is vrij. Zo kun je de app gebruiken om de audio van een video te rippen of een gifje maken.

Uitgebreide bewerkingen

Naast converteren kan Adapter ook bestanden bewerken. Denk aan het inkorten van audio- en videofragmenten en het toevoegen van teksten of plaatjes als overlay voor video. De app kan ook gebruikt worden om ondertiteling in bestanden te bakken.

Klik/tap voor groter.

Adapter maakt op de achtergrond gebruik van ffmpeg, een bekende en open source commandline encoder die praktisch alle formaten kan lezen en schrijven. De app stuurt ffmpeg aan zonder dat je commando’s uit je hoofd hoeft te leren en is gratis te downloaden.

Reageer op artikel:
OS X: Adapter converteert alles naar alles
Sluiten