Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 6 april 2016

Optie voor verbergen standaard iOS-apps in de maak

Tim Cook houdt woord. Vorig jaar beloofde de CEO dat Apple een mogelijkheid gaat ontwikkelen om de standaard bij iOS geleverde apps te verwijderen of te verbergen. Inmiddels zijn de voorbereidingen in gang, zo ontdekte iOS-blog AppAdvice.

Apple is gestart met het toevoegen van de labels “isFirstParty” en “is­First­Party­Hideable­App” aan de metadata van zijn eigen apps. Deze kunnen gebruikt worden om apps die verborgen mogen worden aan te duiden.

Verbergen, niet verwijderen

De labels hinten naar de optie om de apps te verbergen, maar verwijderen wordt waarschijnlijk niet mogelijk. Eerder liet Tim Cook al weten dat het verwijderen van de standaard-apps vrijwel onmogelijk is omdat hun functionaliteit vaak diep in iOS verweven zit.

Afbeelding via AppAdvice.

In welke iOS-versie de mogelijkheid komt om standaard iOS-apps te verbergen is nog onduidelijk. De eerstvolgende grote iOS-release is iOS 10 in september met betaversies vanaf juni. Apple heeft met iOS 9.3 echter laten zien dat het niet schroomt om nieuwe functies in tussentijdse updates te stoppen. Fingers crossed.

 

Reageer op artikel:
Optie voor verbergen standaard iOS-apps in de maak
Sluiten