Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 12 april 2016

NPO-app krijgt ondertiteling en meer

De NPO heeft een langstaande wens van doven en slechthorenden ingewilligd. De officiele NPO-app is in de laatste update (versie 6.1) voorzien van ondertiteling. Zowel voor uitzending gemist als een beperkt aantal live-programma’s.

De ondertiteling is te activeren met de T-knop die in de video-speler verschijnt. Dit is ook handig als je niet in de gelegenheid bent om een programma met geluid te beluisteren, maar het wel wil kijken.

Naast ondertiteling zijn er nog enkele nieuwe functies binnen de NPO-app. Zo is er nu een knop om snel dertig seconden terug te spoelen in de speler, iets dat podcast-luisteraars wel kennen. Tot slot is het nu makkelijker om te scrubben in de player. Voorheen was het lastig om een exacte positie te kiezen omdat de speler vaak hele stukken vooruit sprong.

Live (links) en gemist (rechts) met ondertiteling – Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
NPO-app krijgt ondertiteling en meer
Sluiten