Nokia koopt Withings voor 170 miljoen euro

Door: Raymon Mens - 7 reacties

Nokia heeft het Franse bedrijf Withings overgenomen voor een bedrag van 170 miljoen euro. Withings is vooral bekend van analoge horloges met fitnesstracking, maar maakt ook andere wearables en connected apparaten voor in huis.

Met de overname wil Nokia zich op de markt voor health en connected gear storten, lezen we in een persbericht. Nokia ken je als oervader van de smartphone, al zijn die activiteiten in 2013 aan Microsoft verkocht.

Onder het huidige Nokia verstaan we alles dat Microsoft niet over heeft genomen. Het bedrijf in Finland maakt momenteel vooral netwerkapparatuur, een VR-camera en maakt een tablet met Android genaamde de Nokia N1. Withings maakt digitale health-producten zoals smartwatches met analoog uiterlijk, maar ook weegschalen, slaaptrackers en een camera voor thuis. De overname moet in het derde kwartaal van 2016 afgerond zijn. De 200 medewerkers komen bij de Technologies-afdeling van Nokia op de loonlijst.
withings-assortiment-001

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Nokia, is dat een tech. afdeling binnen IKEA?

 • Profielfoto
  Lucas V

  Nokia bestaat toch niet meer?

 • Profielfoto
  DaveFlash

  En op de vierde dag na pasen stond nokia weer op uit de dood? of zo iets;-)

 • Profielfoto
  Pivni Pes

  Iets borrel er in mijn hoofd op van 40 dagen, maar ik ben ook geen bijbel-o-fiel.

 • Profielfoto
  Zakske

  Nokia bestaat toch niet meer?

  Natuurlijk bestaat Nokia nog, en tegenwoordig houden ze zich bezig met “large-scale telecommunications infrastructure, technology development and licensing”. In januari van dit jaar hebben ze bijvoorbeeld Alcatel-Lucent overgenomen, de focus ligt nu dus duidelijk op de achterliggende infrastructuur.

  Door de verkoop van de telefoondivisie aan Microsoft mocht Nokia tot 31 december 2015 geen telefoons meer produceren, maar stiekem hoop ik dat ze die markt weer gaan betreden. Gewoon een extreem degelijke smartphone met een pure versie van Android, net zoals de Nexus-lijn van Google, en verkoop die voor een redelijke prijs, laten we zeggen €300 tot €400.

  Als de kwaliteit net zo goed is als vroeger ben ik één van de eerste klanten.

 • Profielfoto
  Lucas V

  Zakske bedankt. Ik vond het al raar toen ik vlakbij Heemstede/Ansterdam was (ergens rond die buurt) dat ik een Nokia gebouw Zag

 • Profielfoto
  Jesper

  Dat horloge ziet er wel heel fraai uit!