Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 26 april 2016
Leestijd: 1 minuut

Nokia koopt Withings voor 170 miljoen euro

Nokia heeft het Franse bedrijf Withings overgenomen voor een bedrag van 170 miljoen euro. Withings is vooral bekend van analoge horloges met fitnesstracking, maar maakt ook andere wearables en connected apparaten voor in huis.

Met de overname wil Nokia zich op de markt voor health en connected gear storten, lezen we in een persbericht. Nokia ken je als oervader van de smartphone, al zijn die activiteiten in 2013 aan Microsoft verkocht.

Onder het huidige Nokia verstaan we alles dat Microsoft niet over heeft genomen. Het bedrijf in Finland maakt momenteel vooral netwerkapparatuur, een VR-camera en maakt een tablet met Android genaamde de Nokia N1. Withings maakt digitale health-producten zoals smartwatches met analoog uiterlijk, maar ook weegschalen, slaaptrackers en een camera voor thuis. De overname moet in het derde kwartaal van 2016 afgerond zijn. De 200 medewerkers komen bij de Technologies-afdeling van Nokia op de loonlijst.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.