Nintendo brengt Animal Crossing en Fire Emblem naar iOS

Door: Raymon Mens - 1 reactie

Bijna een maand na de release van Nintendo’s eerste smartphone-app Miitomo heeft het Japanse bedrijf twee nieuwe titels voor iOS en Android aangekondigd. Het worden Ă©chte games gebaseerd op de bestaande titels Fire Emblem en Animal Crossing.

Nintendo zegt dat beide games in de herfst zullen verschijnen en samen kunnen werken met Nintendo-hardware. Fire Emblem en Animal Crossing vallen in het genre simulatie/strategie en zijn langlopende titels.

Dieren en helden

In Animal Crossing bouw je een leven op in een dorp vol pratende dieren. De manier waarop dit gedaan wordt, staat geheel vrij. Je kunt niets doen, maar krijgt dan wel boze buren en onkruid op je dak. Verder kun je vissen, insecten vangen, fossielen opgraven, fruit kweken en klusjes voor de buren uitvoeren. Gevangen vis en andere objecten kun je ruilen tegen bijvoorbeeld meubels voor in huis. Daar komen in in-app aankopen om de hoek.

Fire Emblem is veel meer een klassieke RPG die gebaseerd is op verhalen uit de middeleeuwen. Je leger van manschappen bestaat uit personages met een echt verhaal en geschiedenis. Je kunt om de beurt spelen en verschillende wapens, spreuken en andere middelen inzetten om de tegenstander te verslaan.

fireemblem
Fire Emblem (screenshot via: gamefaqs)

Resultaten Miitomo

Tot slot wist Nintendo te melden dat zijn eerste app/game Miitomo inmiddels meer dan 10 miljoen unieke gebruikers wereldwijd heeft en er meer dan 300 miljoen gesprekken via de sociale app zijn gevoerd. Om de 10 miljoen gebruikers te vieren, zal er een 10-daags “Celebrating 10 Million Users!” event gehouden worden van 29 april tot en met 8 mei.

Reacties

1 reactie
  • Profielfoto
    Ricardo Coleman

    Echt top dat Nintendo zich nu ook op deze platformen begeeft. Nu nog het wachten op een goede Mario game en ik denk dat Nintendo samen met de komst van de Nintendo NX weer een grote comeback kan gaan maken.